Malkara Deveci Köyü

Malkara Deveci Köyü

Deveci Köyü haberleri, Malkara Deveci köyü güncel son dakika gelişmeleri, Deveci köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Deveci köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Malkara Deveci köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Deveci köyü son dakika gelişmeleri, Deveci köyüne özgü yemekler, Malkara Deveci köyünün tarihi, Deveci köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Deveci köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Deveci, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Deveci köyü resimleri ve Deveci köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Malkara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Malkara Tekirdağ Arası Kaç Km? Malkara Hava Durumu? Malkara Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Malkara Deveci Köyünde doğan biri var mı? Malkara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Deveci, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluşu 300 yıl evveline dayanmaktadır. Kuruluşundan Cumhuriyet dönemine kadar Rumlar ikamet etmiştir. 1924-1930 yılları arasında Mübadele kapsamında, bugünkü köy halkı, Yunanistan'ın Selanik şehri Langaza bölgesi, Gerenler Mahalleninden muhacir olarak gelmiş ve Devlet tarafından Deveci Mahallenine yerleştirilmiştir.

Köy, Gelibolu - Malkara - Tekirdağ kervan yolu üzerindedir. Rivayete göre burada deve kervanları konakladığı için, daha sonra yerleşim yeri olunca Deveci Köyü adının verildiği söylenir.Tekirdağ il merkezine 65 km, Malkara ilçesine 9 km,keşan'a 25 km uzaklıktadır.Koru dağına yakınlığı sebebiyle piknik ve mesire alanıdır.tepe üzerine kurulması sebebiyle malkara ve civar köyleri gören hakim bir tepe üzerindedir.Tepe üzerinde kurulu oluşu sebebi ile kadiköy barajı'nın mavisi,koru dağının yeşili görülmeye değer bir manzara oluşturur.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin [[içme suyu şebekesi ve 2008 yılı içinde tamamlanan kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.