Manyas Çakırca Köyü

Manyas Çakırca Köyü

Çakırca Köyü haberleri, Manyas Çakırca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çakırca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Çakırca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Manyas Çakırca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çakırca Köyü son dakika gelişmeleri, Çakırca Köyü ne özgü yemekler, Manyas Çakırca Köyü nün tarihi, Çakırca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çakırca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çakırca Köyü, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çakırca Köyü Resimleri ve Çakırca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Manyas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Manyas Balıkesir Arası Kaç Km? Manyas Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Manyas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Manyas Çakırca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Manyas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Manyas içesine bağlı bir mahalledir.Mahallede 91 hane ve 349 kişi yaşamaktadır. taşımalı eğitim yapılmakta olup 60 ilköğretim öğrencisi Şevketiye İlköğretim Okulu’na gitmektedir. Yaklaşık 20 öğrenci lise ve üst okullara devam etmektedir.
Çakırca Köyü' nde çiftçilik ve hayvancılık yapılmaktadır. Mahallede 700 büyükbaş hayvan 500 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Tarımsal kalkınma kooperatifi bulunmakta ve sütler değerlendirilmektedir. Mahallede günlük süt üretimi 6 ton civarındadır. 7000 dönüm ekili arazi, 4000 dönüm mera ve 2000 dönüm orman bulunmaktadır. Karpuz, kavun, domates, çeltik, mısır, fasulye, ayçiçeği ve buğday yetiştiriciliği yapılmaktadır. Basınçlı sulama sistemi kurulacak bu sistemden sonra 5000 dönüm arazi sulamaya geçecektir.
Çakırcalı Köyü, Turizm Bakanlığı tarafından turizm beldesi seçilmiştir. Mahallenin iç yolları parke taşı döşelidir.Mahallede 1 Köy Konağı, 3 dükkân, 1 kooperatif binası, 1 yem deposu, 1 selektör binası, bir ezme yem kırma binası, 1 cami bulunmakta ve arı yetiştiriciliği de yapılmakta olup yaklaşık 250 adet arı kovanı bulunmaktadır. Manyas Barajı' na 13 km Manyas Gölüne 5 km uzaklıktadır.
Çanakkale ve Balkan Savaşları şehitleri için mahallede bir anıt çeşme yapılmıştır. Mahallenin orta yerinden geçmekte olan çay mahallesi ikiye ayırır 2 köprü ile birbirine bağlanmaktadır. Mahalleden Manyas ilçe merkezine ulaşım için biri 11 km diğeri 20 km uzaklığında 2 yol bulunmaktadır. Bandırma' ya 40 km Gönen' e 25 km Balıkesir’ e 100 km Bursa' ya 125 km uzaklıktadır. Manyas ilçe merkezine yakın köylerden birisidir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.