Manyas Cumhuriyet Köyü

Manyas Cumhuriyet Köyü

Cumhuriyet Köyü haberleri, Manyas Cumhuriyet köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cumhuriyet köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Cumhuriyet köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Manyas Cumhuriyet Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cumhuriyet Köyü son dakika gelişmeleri, Cumhuriyet Köyü ne özgü yemekler, Manyas Cumhuriyet Köyü nün tarihi, Cumhuriyet Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cumhuriyet Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cumhuriyet Köyü, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cumhuriyet Köyü Resimleri ve Cumhuriyet Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Manyas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Manyas Balıkesir Arası Kaç Km? Manyas Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Manyas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Manyas Cumhuriyet Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Manyas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Manyas içesine bağlı bir mahalledir.Mahallede 2012 yılı verilerine göre 142 kişi yaşamaktadır. Mevcut ilköğretim okulunun faal olmaması nedeniyle taşımalı eğitim yapılmakta olup mahallede PTT acentesi, su şebekesi ve kanalizasyon sistemi bulunmaktadır.
Köy nüfusu 1877-1878 Rus Savaşı sonrası Artvin Borçka' dan veya Acara bölgesinden göç edenlerden oluşmuştur. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte eski adı Sultaniye iken, Cumhuriyet Köyü olarak değişmiştir.
Mahallenin il merkezi Balıkesir' e uzaklığı 94, ilçe merkezi Manyas' a uzaklığı ise 4 km' dir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.