Manyas Hacıibrahimpınarı Köyü

Manyas Hacıibrahimpınarı Köyü

Hacıibrahimpınarı Köyü haberleri,Manyas Hacıibrahimpınarıköyü güncel gelişmeler,Hacıibrahimpınarı köyü ile ilgili tüm video,fotoğraf ve haberler,Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Hacıibrahimpınarı köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Manyas Hacıibrahimpınarı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıibrahimpınarı Köyü son dakika gelişmeleri, Hacıibrahimpınarı Köyü ne özgü yemekler, Manyas Hacıibrahimpınarı Köyü nün tarihi, Hacıibrahimpınarı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıibrahimpınarı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıibrahimpınarı Köyü, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıibrahimpınarı Köyü Resimleri ve Hacıibrahimpınarı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Manyas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Manyas Balıkesir Arası Kaç Km? Manyas Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Manyas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Manyas Hacıibrahimpınarı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Manyas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Manyas içesine bağlı bir mahalledir.Hacıibrahimpınarı Balıkesir ilinin tek Laz mahallesidir. Geçmişte Darıca nahiyesine bağlıydı.35 hanelidir. Bu mahallede yaşayan Lazlar hakiki Lazlardan olup Lazların Mohti koluna mensupturlar. Buraya ne zaman yerleştikleri husunda kesin bir tarih yoktur.
1877-78 Osmanlı-Rus Savaşından sonra (93 Harbi) bugünkü Artvin'in Hopa ilçesi ile Borçka arasında bulundukları yerden göç ederek Marmara Bölgesine gelmiş ve Saltanatın gölgesine sığınmışlardır. Birlikte geldikleri gurubun büyük bir bölümü Düzce - İnegöl- Adapazarı üçgeninde kendilerine yer bulmuş fakat bu mahallesin mensupları nedenini bilemediğimiz bir sebepten göçe devam edip önce Bandırma'ya, sonra Manyas'a gelmişlerdir.
Ova bölgelerinde (Kızıksa ve Işıklar Köyü) birkaç sene yaşadıktan sonra bu bölgelerin çok sıcak ve bataklık olması ve dolayısıyla çokça Sivrisinek barındırmaları yüzünden ve geldikleri yerdeki yaşantılarını devam ettirmek istedikleri için dağlık ve yüksek bölgelere yönelmişlerdir. Bir rivayete göre dağlarda gezerken buldukları eğrelti otu onlar için bugünkü yerin doğru bir yer olduğunu; Çünkü, bu otun sadece havası temiz ve toprağı sağlam olan yerde yetiştiğine inandıklarından bugünkü mahallesin etrafına yerleşirler. Belli bir müddet zaman çadırda devam eden hayat bir Osmanlı paşasının teşviki ile bugünkü yerde kurulmuştur.
Oldukça tepe bir noktada kurulmuş bir köy olup bir Camisi ve bir kahvehanesi vardır. İlkokulu ise sanayileşmenin etkisiyle gerçekleşen göç sebebiyle bir zamanlar 2 öğretmenin vazife aldığı mahallede yeterli öğrencisi olmadığı için kapatılmıştır. Mahallenin en büyük özelliği şehircilik anlayışının nasıl olması gerektiğini çevre köylere göstermesidir. Mesela hiç çıkmaz sokak yoktur. Köy kahvesinde oyun oynanmaz ve mahalledeki düğünlerde kesinlikle alkol kullandırılmaz.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.