Manyas Hacıosman Köyü

Manyas Hacıosman Köyü

Hacıosman Köyü haberleri, Manyas Hacıosman köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıosman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Hacıosman köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Manyas Hacıosman Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıosman Köyü son dakika gelişmeleri, Hacıosman Köyü ne özgü yemekler, Manyas Hacıosman Köyü nün tarihi, Hacıosman Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıosman Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıosman Köyü, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıosman Köyü Resimleri ve Hacıosman Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Manyas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Manyas Balıkesir Arası Kaç Km? Manyas Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Manyas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Manyas Hacıosman Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Manyas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Manyas içesine bağlı bir mahalledir.Çarlık Rusyası'nın Kafkasya'yı işgali sürecinde, 1864 yılında, Osmanlı Türkiyesine sürülen Ubıhların bir kısmının, Kocaçay ırmağı vadisi boyunca sıralanan Hacıyakup (hepsi Ubıh), Işıklar (birkaç hanesi Ubıh), Değirmenboğazı, Darıca ve Hacıosman köylerine yerleştikleri söylenir. Mahallenin Ubıhça adı, Lakaşhüe (ya da Lek'uaşe) yani "yürüyen beyaz tavşan"dır.
Hacıosman, Kafkasya'da 1860 ve 1870'lerde yaşanan büyük katliam ve göçler sonrasında, Ubıhçanın günlük hayatta kullanıldığı çok az yerleşimden birisiydi[1]. Son Ubıh Tevfik Esenç'in 1992'de bu mahallede ölmesiyle, Ubıhça da ölü dillerden biri haline gelmiştir.
Balıkesir il merkezine 108, Manyas ilçesine 18 km uzaklıktadır. Yüksekliği 70 metredir.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım ürünü olarak mısır ve pirinç üretilmektedir.Mahallede sağlık evi, sağlık ocağı, ilköğretim okulu, taşımalı eğitim hizmeti, PTT şubesi, PTT acentesı, içme suyu şebekesi, kanalizasyon yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.