Manyas İrşadiye Köyü

Manyas İrşadiye Köyü

İrşadiye Köyü haberleri, Manyas İrşadiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, İrşadiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan İrşadiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Manyas İrşadiye Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İrşadiye Köyü son dakika gelişmeleri, İrşadiye Köyü ne özgü yemekler, Manyas İrşadiye Köyü nün tarihi, İrşadiye Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İrşadiye Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İrşadiye Köyü, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İrşadiye Köyü Resimleri ve İrşadiye Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Manyas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Manyas Balıkesir Arası Kaç Km? Manyas Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Manyas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Manyas İrşadiye Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Manyas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Manyas içesine bağlı bir mahalledir.1864 yılında Kafkasya'nın bugünkü Azerbaycan'ın en kuzeyindeki Dağıstan sınırından Kuba şehrinden gelip yerleşen 14 Dağıstanlı ailenin kurduğu bir mahalledir. Ellerindeki şecerelerine göre, kökleri İslam Peygamberine dayandığından seyit olarak biliniyorlar. Kafkasyada ise Kurayşi adıyla biliniyorlar.
1950 yılından sonra köy İstanbul'a büyük bir göç vermiştir. Şu anda, İrşadiye kökenli 200 aile İstanbul'da yaşamaktadır. Yazlık olarak yapılan yaklaşık 100 ev, mahallesin 1990 sonrasında yeniden canlanmasına sebep olmuştur. Köy ormanın içerisinde ve engebeli arazi üzerine kuruludur. Halkının milliyetçi muhafazakar yapıda olduğu çevre köylerce bilinmektedir.
İstanbul'da Bayrampaşa'da İrşadiyeliler Kültür ve Dayanışma Derneği çevresinde kültürel ve sosyal faaliyetlerini sürdürmektedirler.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.