Manyas Kocagöl Köyü

Manyas Kocagöl Köyü

Kocagöl Köyü haberleri, Manyas Kocagöl köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocagöl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kocagöl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Manyas Kocagöl Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocagöl Köyü son dakika gelişmeleri, Kocagöl Köyü ne özgü yemekler, Manyas Kocagöl Köyü nün tarihi, Kocagöl Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocagöl Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocagöl Köyü, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocagöl Köyü Resimleri ve Kocagöl Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Manyas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Manyas Balıkesir Arası Kaç Km? Manyas Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Manyas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Manyas Kocagöl Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Manyas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Manyas içesine bağlı bir mahalledir.Eski adı "Eski Kazaklar" olan köy, Osmanlı' ya sığınan Don Kazaklar' ı tarafından 1740' lı yıllarda kurulmuştur. Bu topluluk Manyas gölünde ticari anlamda balıkçılığı geliştirdiler.[2] Mahallede uzun yıllar yaşayan Don Kazakları 1962 yılında Kanada ve Rusya' ya göç ettiler.[3] Köy, Kazakların göç etmesinden sonra civar köylerden göç alarak bugünkü haline gelmiştir.
Köy, Balıkesir' e 110 km,Manyas' a uzaklığı ise 20 km olup, 10 m. rakımdadır. Köy, Manyas ilçe merkezinin kuzeybatısında, Manyas gölünün kıyısında yer almaktadır. Mahallenin batısında Asmalıdere Köyü, kuzeyinde Gölyaka Köyü, doğusunda Kuşgölü, güneyinde Akçaova Köyü bulunmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Mahallenin, 8500 dekarlık tarım alanları ile 2 bin dekarlık mera arazisi bulunmaktadır. En önemli tarımsal ürün uzun yıllar mahallede yaşayan Don Kazakları tarafından üretilmeye başlanan ve onlardan kalan "Kazak Fasulyesi" dir. Tarımsal üretim olarak ayrıca; silajlık mısır ve domates üretilmektedir. Hayvancılık faaliyetleri olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Mahallenin ekonomisinde balıkçılıkta önemli yer tutmaktadır.[3]
Mahallede ilköğretim okulu mevcut ve faal olup taşımalı eğitim yapılmamaktadır. PTT acentesi, su şebekesi ve kanalizasyon sistemi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.