Müslüm Gürses'in Köyü Neresi

Müslüm Gürses'in Köyü Neresi

Köyleri araştıran bir site olarak Hayranlarının Müslüm Baba'sı Müslüm Gürses'in de köyünü araştırdık. Acaba Müslüm Gürses hangi köyden? Müslüm Gürses'in köyü, köyünün resimleri ve videoları haberimizde.

Bu haberimizde arabesk şarkılarıyla gönlümüze taht kurmuş, Hayranlarının Müslüm Baba'sı diye bilinen Müslüm Gürses'in köyünü araştırdığımızda kendimizi Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde bulduk.

Hayranlarının Müslüm Baba'sı Müslüm Gürses Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü Köyü'nde 1953 yılında dünyaya gözlerini açtı. Asıl adı Müslüm Akbaş olan ünlü sanatçının babası çiftçilikle uğraşıyor, bir yandan da bağlama çalıyordu.

Fıstıközü Köyü Tarihçesi

Fıstıközü, Şanlıurfa ilinin Halfeti ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Fıstıközü Köyü Resimleri ve Fıstıközü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fıstıközü, Şanlıurfa ilinin Halfeti ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski adı Tişe veya Tisa 'dır. Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses burada doğmuştur. Şanlıurfa il merkezine uzaklığı km, Halfeti ilçe merkezine km uzaklıktadır.

Müslüm Gürses Kimdir, Nereli, Hangi Köyden?

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş (7 Mayıs 1953; Fıstıközü, Halfeti, Şanlıurfa - 3 Mart 2013, İstanbul), Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı. Dünya genelinde "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

Son yıllarda bazı pop ve Rock tarzındaki parçaları da repertuvarına katarak Bülent Ortaçgil'in "Sensiz Olmaz", Nilüfer’in "Olmadı Yar", Teoman’ın "Paramparça", Tarkan’ın "İkimizin Yerine", Şebnem Ferah'ın "Sigara" ve Kenan Doğulu'nun "Tutamıyorum Zamanı" adlı çalışmalarını da seslendirdi.

1979 yılında ilk defa "İsyankar" filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, toplam 38 sinema filminde rol almıştır.

Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012 Perşembe günü Memorial Hastanesi'nde geçirdiği by-pass ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı ve solunum cihazına bağlandı. Gürses, 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört aydır tedavi görmekte olduğu İstanbul Memorial Hastanesinde hayatını kaybetti. 4 Mart 2013 günü Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.