Narman Aşağıyayla Köyü

Narman Aşağıyayla Köyü

Aşağıyayla Köyü haberleri, Narman Aşağıyayla köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıyayla köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Aşağıyayla köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Narman Aşağıyayla Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıyayla Köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıyayla Köyü ne özgü yemekler, Narman Aşağıyayla Köyü nün tarihi, Aşağıyayla Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıyayla Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıyayla Köyü, Erzurum ilinin Narman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıyayla Köyü Resimleri ve Aşağıyayla Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Narman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Narman Erzurum Arası Kaç Km? Narman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Narman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Narman Aşağıyayla Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Narman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıyayla, Erzurum ilinin Narman ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy doğal yayla olmasından dolayı "yayla" adını almıştır. 1 km yakınında bulunan ve adı "Yukarıyayla" olan başka bir mahalleden dolayı "Aşağıyayla" ismini cumhuriyetin ilk yıllarında almıştır. Kurtuluş savaşı yıllarında Rus istilasına uğramış, Bolşevik devrimi ile Ruslar mahalleyi terketmiştir. Daha sonra Ermeni çetelerinin baskınlarına uğramıştır. Kesin tarih bilinmemekle birlikte Kuva-yi Milliye orduları tarafından Ermenilerden temizlenmiştir. Akrabalık bağları güçlüdür.
Türkmen Dadaş kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Yemekleri; Kuymak, Hıngel (mantı), Tatar böreği, Hasuta, Gavut haşılı, Herle, Mıhlama, Hıncoş Kesme aşi, çarşaf böreği, çılbır vb. Narman bölgesinin en çok okuma oranına sahip olan köyüdür. Her evden mutlaka Lisans düzeyinde okumuş insanlar devletin önemli kadrolarından yer almaktadır. Bu durum köy nüfusuna olumsuz etki yapmıştır. Okumuş kesim genel olarak göç etmiştir. Her yıl okuma oranının yükselmesi göç oranın daha da hızlandırmış 2016 yılı dolayısıyla köy nüfusu 56 kişiye kadar düşmüştür.
Erzurum iline 112 km, Narman ilçesine 11 km uzaklıktadır. Arazi yapısı engebelidir. Rakım 2400 m dir.Doğuda Yoldere, batıda Savaşçılar, kuzeyde Kamışözü, güneyde Yukarıyayla, kuzeydoğuda Sülüklü köyleriyle komşudur.
Soğuk kaynak suları ve çayırlarıyla meşhurdur.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yılın 6 ayı karla örtülüdür. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yayla turizmi potansiyeline sahiptir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır; ancak taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum