Nazara Karşı Okunacak Dua

Nazara Karşı Okunacak Dua

Nazar duası nedir? Nazara karşı okunacak dualar hangileridir? Nazar duası ne zaman ve nasıl okunmalıdır? Peygamber Efendimiz (sav) nazara karşı tavsiye ettiği dualar hangileridir? Nazar Duası Arapça okunuşu ve Nazar duası türkçe anlamı haberimizde...

Nazar duası nedir? Nazara karşı okunacak dualar hangileridir? Nazar duası ne zaman ve nasıl okunmalıdır? Peygamber Efendimiz (sav) nazara karşı tavsiye ettiği dualar hangileridir? Nazar Duası Arapça okunuşu ve Nazar duası türkçe anlamı haberimizde...

Nazardan korunmak için okunması gereken ve iyi geldiği söylenen birçok dua bulunmaktadır. Nazara karşı âlimler de bazı duaların en etkili olduğunu söylemişlerdir. Peygamber Efendimizin, torunları Hasan ve Hüseyin'i nazar ve kem gözlerden korumak için okuduğu nazar duası da sıkça araştırılan konular arasındadır. Aileye, nazar değen kişiye ve bebekler için nazar duaları arasında Kalem suresi 51. ve 52. Ayetler, Felak, Nas, Ayetel Kürsi ve Mümin suresi 1-3 ayetleri yer almaktadır. Bu surelerin arapça ve türkçe okunuşuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bebekler için Nazar Duası Arapça ve Türkçe Okunuşu

Nazardan en çok etkilenen grup bebekler, çocuklar ve hamilelerdir. Genellikle bebekler ve çocuklar nazar ve kem gözlerden özellikle korunması gerekmektedir. Çok uslu ve sakin bebeklerde nazar değmesi sonrası gereksiz ağlamalar ve rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda sağlık problemi yoksa ilk akla gelen şey nazardır. Aşağıda bu gibi durumlarda başvurmanız gereken nazar dualarını sizler için derledik.

Nazar ve Kem Gözlü Bakış Nedir?

Nazar ya da kem göz, canlı veya cansız bir varlığın başına kaza veya belâ gelmesine neden olduğuna inanılan bakış olarak bilinir. Nazardan özellikle çocukların, hamilelerin ya da hayvanların etkilendiğine inanılır.

Kem sözcüğü Farsça kökenli olup kötü, fena anlamına gelmektedir. Göz sözcüğü Türkçede görme organı anlamına geldiği gibi aynı zamanda halk arasında "kem göz" (kötü niyetli bakış) anlamında da kullanılır. Arapça "nazar" kelimesi de göz/bakış anlamlarına gelir.

Bazı toplumlarda nazarın (kem gözün) nesneleri bile çatlatabildiğine inanılır. Mavi boncuğun bu enerjiyi kendisine çekerek yok edeceği fikri yaygındır. Kelimenin köz “ateş parçası” ile bağlantısı da dikkat çekicidir. Bakışın yakıcı gücü olduğu düşünülür.

Kem göz inancının kökeni çok eskidir. Antik Roma ve Helen medeniyetlerinde, Müslüman, Yahudi, Budist ve Hindu toplumlarında da görülen bu inanış özellikle yerli ve köylü toplumlarında yer etmiş, günümüze kadar hayatta kalmayı başarmıştır. Tarih boyunca yabancıların, vücut deformasyonu olan engellilerin, çocuksuz kadınların ve yaşlı kadınların nazarının daha çok değdiğine inanılmıştır.

Peygamber Efendimiz (sav) nazara karşı tavsiye ettiği dualar hangileridir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) nazara (göz değmesine) karşı hangi duaları okuduğunu ve neler yaptığını Ebû Said el-Hudrî (r.a.) şöyle anlatmıştır;

"Resulullah (a.s.m.) 'Cinlerin ve insanların nazarından Allah'a sığınırım.' gibi dualarla cinlerin nazarından, sonra da insanların nazarından Allah'a iltica ederdi. Sonra Muavvizetân (Felâk ve Nâs Sûreleri) inince bu sûrelere devam etti. Felak ve Nâs surelerinde varlıkların şerrinden Allah'a sığınılmaktadır. Hastalara ve nazar değenlere de bu sureler okunup Allah'tan şifa istenebilir.

Nazar Duası Arapça Okunuşu | Kalem Suresi 51-52 Ayetler

nazarduasi-arapca.jpg

Nazar Duası Türkçe :

"Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semiûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn(mecnûnun). Ve mâ huve illâ zikrun lil âlemîn(âlemîne)." (Kalem Suresi 51-52)

Nazar Duası Anlamı:

"Şüphesiz inkâr edenler Zikr’i (Kur’an’ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) “Hiç şüphe yok o bir delidir” diyorlar. Hâlbuki o (Kur’an), âlemler için ancak bir öğüttür." (Kalem Suresi 51-52)

Peygamber Efendimiz (sav) nazara karşı Muavvizeteyn (Felak-Nas) surelerini okuduğu ashabına da bu sureleri okunmasını tavsiye ettiği rivayet edilmiştir.

Felak Suresi Arapça Okunuşu

felak-suresi.jpg

FELAK SURESİ’NİN TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

1- "Kul eûzu bi rabbil felak(felakı).
2- Min şerri mâ halak.
3- Ve min şerri ğâsikın izâ vekab.
4- Ve min şerri’n-neffâsâti fi’l-ukad.
5- Ve min şerri hâsidin izâ hased."

FELAK SURESİ’NİN ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- De ki: ben, karanlığı yarıp sabahı ortaya çıkaran Rabbe sığınırım,
2- Yarattığı şeylerin şerrinden,
3- Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,
4- Düğümlere üfleyenlerin şerrinden,
5- Ve hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden. (Allah’a sığınırım).

Nas Suresi Arapça Okunuşu

nassuresi.jpg

NAS SURESİ’NİN TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

1- "Kul eûzu bi rabbin nâs(nâsi).
2- Meliki’n-nâs.
3- İlâhi’n-nâs.
4- Min şerri’l-vesvâsi’l-hânnâs.
5- Ellezî yuvesvisu fî sudûri’n-nâs.
6- Mine’l-cinneti ve’n-nâs."

NAS SURESİ’NİN ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- "De ki: İnsanların Rabbine sığınırım.
2- İnsanların malikine,
3- İnsanların (gerçek) ilahına;
4- İnsanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesecinin şerrinden.
5- O ki, insanların göğüslerine (kötü düşünce, şüphe) vesvese verir.
6- Gerek cin, gerekse insanlardan (olan vesvesecilerin şerrinden Allah’a sığınırım.)"

Mümin Suresi Arapça Okunuşu

mumin-suresi.jpg

MÜMİN SURESİ 1-3 AYETLERİNİN TÜRKÇE OKUNUŞU

1- Hâ-Mî.

2- Tenzîlu-lkitâbi mina(A)llâhi-l’azîzi-l’alîm(i) .

3- Ġâfiri-żżenbi ve kâbili-ttevbi şedîdi-l’ikâbi żî-ttavl(i)(s) lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) ileyhi-lmasîr(u)  

MÜMİN SURESİ 1-3 AYETLERİNİN ANLAMI

1- Hâ. Mîm.

2- Bu kitap, kudreti dâimâ üstün gelen ve her şeyi hakkiyle bilen Allah tarafından parça parça indirilmektedir.

3- O Allah, günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, cezalandırması şiddetli, bununla birlikte lutuf ve ihsânı çok geniş olandır. O’ndan başka ilâh yoktur. Dönüş yalnız O’nadır.

Ayetel Kürsi Arapça Okunuşu

ayetel-kursi.jpg

AYETEL KÜRSİ'NİN TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

1- "Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim."

AYETEL KÜRSİ’NİN ANLAMI

Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.