Of Kavakpınar Köyü Video

Kavakpınar, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adı Yaranoz'dur. Kuruluşu Trabzon'un fethinden öncesine dayanır.

Kavakpınar, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavakpınar Köyü Resimleri ve kavakpınar videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Kavakpınar Köyünde doğan biri var mı? Of Doğumlu Ünlüler Kimler?

Of Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Of Trabzon Arası Kaç Km? Of Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Of Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Kavakpınar, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adı Yaranoz'dur. Kuruluşu Trabzon'un fethinden öncesine dayanır.

Eskiden 4 mahallesi olan büyük bir köy olmasına karşın zaman içerisinde küçülmüştür. Yaklaşık 450 yıl önce Çapoğlu ailesinin Yukarı Yaranoz Rumlarını sürmesiyle ürken Aşağı Yaranoz Rumları mahalleden göçmüş bunların yerine Müslüman Türk aileleri gelmiştir. Saitoğlu ailesinin oldukça kalabalık olduğu mahallede, Çelik, Alçep, Şenocak, Pul, Kılıç, Türkyılmaz, Korkmaz aileleri de bulunmaktadır.

Trabzon iline 61, Of ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köy; Balaban Belde Yolu üzerindedir. Of'un en eski köylerindendir. Kavakpınar Köyü'nün kuzeyinde Serince (Zariyoz) ve Çukurova (Kofciya) köyleri, Kuzeydoğusunda Çukurova (Kofciya), Kuzeybatsında Yanıktaş, Doğusunda Baltacı deresi, Güneyinde Yavan (Sugeldi) Köyü yer almaktadır. Aşağı Yaranoz: Kavakpınar . Yukarı Yaranoz: Yanıktaş , Sefaköy . Yaranoz Merası: Yarlı. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. 4 mevsim de bol yağışlı olarak geçmektedir. Ağırlıklı yağışlar bahar aylarında görülmektedir.

Zaman zaman şiddetli yağışlar sonucu ufak çapta afetler yaşanmıştır. Halkımızın geçim kaynağı büyük oranda çay üretimine dayalıdır. Fasulye, mısır, fındık gibi tarım ürünleri çok az da olsa yetiştirilmektedir. Bunun yanında ticaretle uğraşarak, devlet memurluğu yaparak, geçimlerini sağlayan köylülerimiz vardır. 8 yıllık eğitimle beraber mahallesimüzdeki ilkokul kapatılıp taşımalı eğitimle komşu mahallesimüz olan Serince ilköğretim okuluna yönlendirilmiştir. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahallenin sağlık ocağı, mahallesie ve tüm çevre köylere hizmet vermektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar