Of Keler Köyü Video

Keler, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy yerleşim yeri itibarı ile ulaşım olarak birçok köye stratejik noktada bulunmasından, Osmanlı döneminde Trabzon'un fethinden sonra bölgeye yerleştirilen Türkmenler, zamanla Lazlar ile yer değiştir

Keler, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Keler Köyü Resimleri ve keler videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Keler Köyünde doğan biri var mı? Of Doğumlu Ünlüler Kimler?

Of Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Of Trabzon Arası Kaç Km? Of Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Of Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Keler, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy yerleşim yeri itibarı ile ulaşım olarak birçok köye stratejik noktada bulunmasından, Osmanlı döneminde Trabzon'un fethinden sonra bölgeye yerleştirilen Türkmenler, zamanla Lazlar ile yer değiştirmiştir.

Buna paralel olarak, bölgenin kontrolunu sağlamak için köy sınırları içinde kurulan bölge karakolu tamamen yıkılmış olup bugün harabeleri kalmış durumdadır. Keler adının nereden geldiği tam olarak bilinmemekle beraber önceki dönemlerde var olan karakolda görevli bir Osmanlı askerinin bölgeye yerleştirilen Türkmenler tarafından sevilmesi sonucu, bölge adının mevcut askerin adı ile anılmasına sebep olduğu sanılmaktadır.

Mahallede karadeniz bölgesine ait yemek kültürü hakimdir. Süt ve süt ürünlerinden, mısır ve lahanadan yapılan kendine özgü yemekleri mevcuttur. Deniz ürünleri bolca tüketilir. Köy sınırları içinde doğan ve İkizdere'ye birleşen Küçükdere'deki alabalık çok lezzetli bir balıktır. Trabzon iline 79, Of ilçesine 27, şehir merkezine 30 km. uzaklıktadır. Mahallenin bazı mahallelerindeki doğal ormanlar nedeniyle "orman mahallesi" olarak da bilinmektedir.

Mahallenin kuzeyinde Korkut, güneyinde Ağaçseven ve Başköy, batısında Maki ve doğusunda Rize'nin Çayırlı mahallesi yer almaktadır. Mahalleye ulaşım, İyidere-İkizdere karayolundan, Keler köprüsü ve Ağaçseven köprüsü üzerinden yapılmaktadır. Mahallenin dağları Çadak ve Kilise Dağları'dır. Bunların yanında, ismi belirli olmayan dağlar da mevcuttur. Mahalleye; Of Atatürk Bulvarı, Cevher İnşaat'ın yanından hafta içi her gün 12 de dolmuşlar kalkmaktadır. Bu seferler yaz aylarında saat 16'da tekrarlanmaktadır.

Mahalleye ulaşım Of-Rize karayolunun İyidere köprüsü mevkiinden İkizdere ilçesine doğru gitmekte olan karayolu üzerinden, Keler ve Ağaçseven köprüleri geçilerek yapılamaktadır. Mahallenin mevcut yollarının bir bölümü betonlanmış olup diğer bölümü de betonlama ve asfalt yapım çalışmaları için hazır hale getirilmektedir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kış ayları, sahile göre biraz soğuk geçmektedir. Kar yağışı 1 metre civarında olup kışın 3-5 gün yolllar kapanır. Yoğun kar, zaman zaman elektrik ve telefon tellerinin kopmasına neden olmaktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallenin başlıca gelir kaynağı çaydır. Bunun yanında halk kendi ihtiyacı olan sebze ve meyveyi de yetiştirmektedir (fasulye, mısır, kabak, patlıcan, biber, karalahana, patates, bezelye, salatalık, elma, armut, dut, kiraz, karayemiş, fındık, ceviz, erik, ayva, kivi, siyah üzüm v.b.) Halkın büyük çoğunluğu kış aylarında İstanbul, Ankara, Sakarya şehirlerine göç edip oralarda geçimlerini değişik sektörlerde çalışarak sürdürmektedirler. Mahallede kalanlar ise çaydan sağlanan para ile geçimlerini devam ettirmektedirler.

Mahallede sanayi adına hiçbir fabrika veya kuruluş yoktur. Ayrıca mahallede halk, kendisine yetecek kadar hayvancılıkla da uğraşmaktadır (inek, tavuk gibi). 1957 yılında ilkokul açılmıştır. 1994 yılında 8 yıllık ilköğretim uygulamasına geçilmiştir. 1957 yılında yapılan bina yeterli gelmediğinden 1993 yılında 8 derslikli bir bina yapılmıştır. 1998 yılında da ikinci bir 8 derslikli bina yapılarak 16 derslikli bir okul haline getirilmiştir.

Mahalleye komşu köylerden servislerle öğrenciler gelmektedir. Mahallenin mevcut okulu yeni olup bunun yanında 10 yıl önce faaliyete geçmiş diğer binada da eğitim sürmektedir.

Mahallede liseyi okumak için ilçe merkezine servislerle ve merkezde aileler ev tutarak çocuklarını okutma gayretindedirler. Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi olmasına rağmen faal olarak hizmet vermemektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol kısmen asfalt olup taşlı yol alanı çoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. 

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar