Of Kireçli Köyü Video

Kireçli, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adı Harveldir. Trabzon iline 72 km, Of ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Kireçli, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kireçli Köyü Resimleri ve kireçli videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Kireçli Köyünde doğan biri var mı? Of Doğumlu Ünlüler Kimler?

Of Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Of Trabzon Arası Kaç Km? Of Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Of Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Kireçli, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adı Harveldir. Trabzon iline 72 km, Of ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Mahalleye Trabzon ve Rize'den İyidere İkizdere yoluyla 17 km gittikten sonra Doğuş Çay, Acem Çay fabrikasına gelmeden Rize Bölge hapishanesini geçtikten 2 km sonra Hüseyin Hoca mahallesindeki köprüden geçince direk Kireçli Köyü sınırları içerisinde girmiş olursunuz.

Ulaşım Of merkezden 25 dakika , Rize merkezden 30-35 dakika , İyidere köprüden 15 dakika civarındadır. Ulaşım Mahalleden Of'a köy servisleriyle yapılmaktadır. Rizeye gitmek isteyenler Yukarıda bahsettiğimiz beton köprünün karşınına geçip İyidere İkizdere yolu üzerinden gelecek dolmuşlara ve İkizdere belediyesi otobüsüne binebilir.İkizdere belediyesi sabah saat 7.30 da köprünün ordan geçmektedir. Ayrıca İkizdere, Güneyce, Kayabaşı ve ve köy minibüsleri ilede Rize ye gidebilirler.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çay birinci geçim kaynağı olmakla birlikte, kivi, likapa ve seracılık da son yıllarda geçim kaynakaları arasındadır. Ahırında büyükbaş hayvanı olan kişi sayısı her geçen gün azalmış olup mahallede hayvancılık terk edilmek üzeredir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. ( yıllık eğitim yapan okul bölge köylerden taşımalaı öğrenci almakatdır.Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. İçme suyunun doğru dürüst aktığı pek görülmemektedir.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar