Oltu Obayyayla Köyü

Oltu Obayyayla Köyü

Obayyayla Köyü haberleri, Oltu Obayyayla köyü güncel son dakika gelişmeleri, Obayyayla köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Obayyayla köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Oltu Obayyayla Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Obayyayla Köyü son dakika gelişmeleri, Obayyayla Köyü ne özgü yemekler, Oltu Obayyayla Köyü nün tarihi, Obayyayla Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Obayyayla Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Obayyayla Köyü, Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Obayyayla Köyü Resimleri ve Obayyayla Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Oltu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Oltu Erzurum Arası Kaç Km? Oltu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Oltu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Oltu Obayyayla Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Oltu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Obayyayla, Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Osmanlı Rus savaşından sonra Ruslar Erzurum ve civarını işgal etmişlerdir ve bu köye kadar gelmişlerdir. Mahallenin sahibi konumundaki Dede ve oğlu Sait ağa bir - iki hafta bu orduyu ağırlamak zorunda kalır. Istanbul ve Bursaya en çok göç veren mahallede Karakoyunlulara ait birçok koç heykeli ve deve heykeli bulunmuştur.
TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Obayayla mahallesi,Oltunun diğer köyleri gibi gelenek ve göreneklerine bağlı olarak yaşamıştır. Meşhur yemek ve tatlıları;Tarar böregi,Velibağı(kavurma böreği) Ayran aşı,Kesme aşı,Hıngel,Kuymak,Cılbır,Sütlü aş,Siron,helva dır. Doğal güzellikleri mevcuttur ve turizm potansiyeli olup Ata sporu güreş ilgi görmektedir. Cihangir Yıldırım,Gökhan yıldırım ve son yıllarda büyük bir çıkış yapan Resul yıldırım halen güreşmektedir...
Mahallede Halk müziğine özellikle Halk ozanlarına büyük ilgi vardır. Ziyaettin Şimşek, Edip Önal,Güven Doğan mahallede yaşamış yöresel aşıklardır.
Erzurum iline 130 km oltuya 17 km dir.Köy, dere köylerine açılan ana yol güzergahındadır. Yüzölçümünün %40'ını Ormanlar oluşturmaktadır.Kuzeyinde bulunan büyük ormanda 1000 yıllık büyük çamlar olduğu görülmektedir.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yer yer arıcılık faaliyetleri olup,yaz mevsiminde mahallenin nüfusu artmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu var fakat öğrenci yetersizliğinden kullanılmamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi var,kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabize olup mahallede elektrik ve telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.