Oltu Orucuk Köyü

Oltu Orucuk Köyü

Orucuk Köyü haberleri, Oltu Orucuk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Orucuk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Orucuk köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Oltu Orucuk Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Orucuk Köyü son dakika gelişmeleri, Orucuk Köyü ne özgü yemekler, Oltu Orucuk Köyü nün tarihi, Orucuk Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Orucuk Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Orucuk Köyü, Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Orucuk Köyü Resimleri ve Orucuk Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Oltu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Oltu Erzurum Arası Kaç Km? Oltu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Oltu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Oltu Orucuk Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Oltu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Orucuk, Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Oltu'nun en eski köylerinden biri olan Orcuk Köyü 1877-1878 Osmanlı - Rus Savaşı (93 Harbinde) sonunda Oltu, Ruslar tarafından alınınca, Narman'a (lyd kasabasına) bağlanmıştır. Bu durum Oltu'nun kurtuluşuna kadar (kırk yıl) öyle devam etmiştir. Kurtuluş Savaşı öncesi bir dönem de ara nahiye ola­rak kalmıştır.
Oltu’nun Rus işgalinden kurtuluşundan sonra Orcuk Köyü tekrar Oltu'ya bağlanmıştır. Kurtuluş Savaşından sonra Orcukluların bir kısmı Oltu'nun en yakın köylerinden olan Subatık ve Sarısaz'a giderek yerleşmişlerdir. 1930'lu yıllarda yine Orcuklu birkaç aile Oltu Çayını geçerek mahallenin karşısın- daki araziye yerleşip burayı yeni bir köy haline getirmişlerdir. Böylece Küçük Orcuk Köyü oluşmuştur. Şu anda Küçük Orcuk Köyü Oltu - Erzurum asfaltına yakın bahçelik şirin bir köydür. Küçük Orcuk'un her şeyi Büyük Orcuk'la beraberdir. Ancak yakın tarihte bürokratik işlerin kolay yürümesi için muhtarlık ayrılmıştır. Diğer yandan 1960 yıllarda Büyük Orcuk Köyü'nde büyük bir sel felaketi yaşanınca mağdur olan 13 aile Oltu - Erzurum asfaltı kenarında devletçe yapılan konutla­ra yerleştirilmiştir Böylece Onüçevler Mahallesi ya da sonraki adıyla Orta Orcuk Köyü oluşmuştur. Yalnız Orta Orcuk’la Büyük Orcuk’un muhtarlıkları birdir. Orta Orcuk Köyüde gelişmiş yeşil bir köydür.
Dadaş kültürü hakimdir.Erzurum iline 95 km, Oltu ilçesine 18 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak 6. SINIFTAN İTİBAREN KÜÇÜK ORCUK'A TAŞIMALI eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin 3 değişikiçme suyu şebekesi VARDIR kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. sağlık evi ve bir ebesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Türkcell gsm hattı çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.