Oltu Subatuk Köyü

Oltu Subatuk Köyü

Subatuk Köyü haberleri, Oltu Subatuk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Subatuk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Subatuk köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Oltu Subatuk Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Subatuk Köyü son dakika gelişmeleri, Subatuk Köyü ne özgü yemekler, Oltu Subatuk Köyü nün tarihi, Subatuk Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Subatuk Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Subatuk Köyü, Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Subatuk Köyü Resimleri ve Subatuk Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Oltu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Oltu Erzurum Arası Kaç Km? Oltu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Oltu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Oltu Subatuk Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Oltu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Subatuk, Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski adı Cücürüs'tür.Oltu'nun yerleşim olarak en eski köylerinden birisidir. Şu an Oltu'ya bağlı mahalledir. Selçuklular, Osmanlılar hüküm sürmüştür. Ermeniler de bir dönem burada yaşamış olup izlerini görmek mümkündür. Kilise, maşatlık, Ermeni yaylasından kalıntılar günümüze ulaşmıştır. Cücürüs adı bu dönemden kalmıştır. Aynı zamanda Rusya ile sınırı belirleyen sınır taşları ve mevziler de mevcuttur.
Kültürü, gelenek ve görenekleri sadece Erzurum'a özgü değil, kendine has özellikler de taşımaktadır. Davul-zurna ile oyunlar oynandığı gibi tulum eşliğinde de oyunlar sergilendiği geçmişte belirlenmiştir. Mahallenin mantısı, tatar böreği ve hasuta tatlısı meşhurdur. Mısır unundan yapılan kuymak da ayrı bir yer tutar.
Erzurum iline 112 km, Oltu ilçesine 6 km uzaklıkta olup ilçeye en yakın ikinci köydür. Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunda yer alır.Topraklarının bir bölümü ormanlarla kaplıdır. Mahallenin büyük üç dağı vardır.Bu dağlar Lencin, Soğul ve Karagüney'dir. Mahallenin iki yaylası vardır. Eskiden yazları mahalle halkının çıktığı yaylaya şimdilerde gezme ve piknik amacıyla gidilmektedir. Oltu'nun en küçük köy/mahallelerinden birisidir. Muhteşem manzarası vardır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Fakat, Oltu'nun genelinde olduğu gibi iklimi Erzurum'a nazaran daha ılımandır.
İstanbul, Ankara, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli gibi şehirlere ve yurtdışına göç vermiştir. Nüfusun bir bölümü ise ilçeye inmiştir. Yaz mevsiminde nüfus artmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Genellikle buğday, arpa, mısır, fasulye ekilmektedir.Mahallede bir okul bulunmaktadır fakat yeterli öğrenci olmadığı için 2006'dan beri kullanılmamaktadır. Öğrenciler ilçede yatılı okulda veya taşımalı sistemle eğitim ve öğrenimlerine devam etmektedirler. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.