Olur Altunkaya Köyü

Olur Altunkaya Köyü

Altunkaya Köyü haberleri, Olur Altunkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Altunkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Altunkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Altunkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Altunkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Altunkaya Köyü ne özgü yemekler, Olur Altunkaya Köyü nün tarihi, Altunkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Altunkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Altunkaya Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Altunkaya Köyü Resimleri ve Altunkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Altunkaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altunkaya, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.

Altunkaya Köyü'nün eski adi Mehenk'tir. Şu anki adı 1958 yılından beri söylenmektedir. Adının nereden geldiğini ile ilgili şöyle bir hikâye vardır; Mahallede Gacın sırtı karşısında ve Camahar bölgesinde altın madeninin rus işgali sırasında işletildiği bilinmektedir. Bu sebeple (mihenk taşı manasında) mehenk veya bu manada Altunkaya diye ad verilmiştir. Mahallede altunkaya sülalesi diye bir sülale yoktur.Mahallenin aile ismlerine bakılırsa Ağalar sülalesi şimdiki soyadları ile İLERİ soyadlarını taşıyanlar,Beyler sülalesi şu anda IŞIK soyadını taşıyanlar ayrıca BEY sülalesi olarak şu anda aslan ve küçükarslan soyadını taşıyan ve tarihte HATUNOĞULLARI sülalesi soyundan gelen aileler ile soyadı CAN ve BAŞAR aileleri de usta ve efendi unvanları ile anılmaktadırlar.Ayrıca mahallede OLGUN,DÜZGÜN ve DİNÇ soyadını taşıyan üç sülale daha bulunmaktadır.
TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Her bölgenin olduğu gibi Altunkaya mahallesininde yemek kültürü mevcuttur.Kesme aşı.kınıtlı aş,gendüme aşı.ekmek aşı,könder aşı,mıhlama,lobiye ezmesi,kartol aşı,kuymak,tatar böreği,haşıl,peynir kuymağı,katmer.cadı kaymaklısı,tandır kaymaklısı.tandır ekmeği,asude tatlısı,hıngel,kımı turşusu,pat,bazlama,Hakkı Bey kabak tatlısıpişi,mafiş gibi çorba,yemek ler yerleşim bölgesine özgüdür.
Erzurum iline 197 km, Olur ilçesine 21 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.