Olur Çataksu Köyü

Olur Çataksu Köyü

Çataksu Köyü haberleri, Olur Çataksu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çataksu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çataksu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Çataksu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çataksu Köyü son dakika gelişmeleri, Çataksu Köyü ne özgü yemekler, Olur Çataksu Köyü nün tarihi, Çataksu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çataksu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çataksu Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çataksu Köyü Resimleri ve Çataksu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Çataksu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çataksu, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.Yerleşimin eski adı "Tavusker"dir[1]. Yerleşim 1550 yılında Osmanlı kuvvetlerince ele geçirildi[2]. Osmanlı egemenliğine girdiği 1550 yılında 40 köyün bağlı olduğu bir sancak olan yerleşim, 1664 yılı kayıtlarında ise nahiye olarak yer aldı[3]. 1871-1872 tarihli Erzurum salnamesinde Çıldır Sancağına bağlı bir kaza merkezi olan yerleşime 28 köy bağlı ve kazada hepsi Müslüman toplam 3.041 erkek nüfus bulunmaktaydı[4]. Cumhuriyet dönemiyle birlikte köy statüsünde görülen yerleşim son olarak da mahalle olmuştur.
Yerleşime bağlı Çukur mahallesinde, 1666 yılında inşa edilen ve günümüzde de kullanılan tarihi cami bulunmaktadır[5].Erzurum iline 206 km, Olur ilçesine 40 km mesafededir. Yerleşim sınırları içerisindeki Kabuşut mevkisinde oltu taşı yatağı bulunmaktadır[6].
Köy, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak kullanılmamaktadır, kapalıdır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık görevlisi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.