Olur Köprübaşı Köyü

Olur Köprübaşı Köyü

Köprübaşı Köyü haberleri, Olur Köprübaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köprübaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Köprübaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Köprübaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köprübaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Köprübaşı Köyü ne özgü yemekler, Olur Köprübaşı Köyü nün tarihi, Köprübaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köprübaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köprübaşı Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köprübaşı Köyü Resimleri ve Köprübaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Köprübaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprübaşı, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı hiç değişmemiştir. mahallenin adı;mahallesi anayola bağlayan köprüden almaktadır.köy halkının büyük bir kısmı geçmişte ermeni zülmümden dolayı göç etmiş ve sonra tekrar köye gelmişlerdir. mahallenin jeopolitik konumundan dolayı tarihi bir gözetleme kulesi vardır.
KUMAN DADAŞ TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Mahallenin geleneksel yemekleri:hıngel, soğan aşı,kesme aşı,kuymak,pupa,ekmek aşı,hasuta, pestil çullaması, peynir mıhlası ve çaşırdır.ayrıca mahallede cağ kebab ocağı bulunmaktadır.
Erzurum iline 167 km, Olur ilçesine 9 km uzaklıktadır.köy olur-oltu-artvin kavşağındadır. mahallenin arzisinden olur ve oltu çayı geçmektedir. bu iki çay mahallenin yakınında birleşir. mahallenin kuzeyde orman, güneyinde ise akdağ bulunmaktadır. mahallenin etrafı dağlarla çevrilidir.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. yazları çok sıcak,kışları ise sert geçmektedir.(çok kar yağmamakla birlikte don olayı çok görünür)
Köylünün büyük kısmı samsun,ankara ve bursa'da yaşamaktadır.Köylünün bir kısmı geçici olarak kışları şehirlere göç eder.Nüfusu artmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Diğer gelir kaynakları:meyvecilik,dut pekmezi,pestil ve süt ürünleridir. köy halkı yazları kendi yaylasına çıkar.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat öğrenci az olduğundan taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.