Olur Ürünlü Köyü

Olur Ürünlü Köyü

Ürünlü Köyü haberleri, Olur Ürünlü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ürünlü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Ürünlü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Ürünlü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ürünlü Köyü son dakika gelişmeleri, Ürünlü Köyü ne özgü yemekler, Olur Ürünlü Köyü nün tarihi, Ürünlü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ürünlü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ürünlü Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ürünlü Köyü Resimleri ve Ürünlü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Ürünlü Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ürünlü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.Ürünlü mahallesinin tarihi Türklerin Anadolu'ya gelişine dayanmaktadır.Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mahallenin başlıca yemekleri ; Kuymak, Kaymak, Ayran aşı, Kesme aşı, Lokum, Mafiş, Bişi, Haşil, cağ kebabı,borana , soğan aşı , döğmaç , cadi'dir.
Erzurum iline 196 km, Olur ilçesine 17 km uzaklıktadır.Karıntep adında bir tepeye kurulmuş olan mahallenin rakımı 2000 m dir.Ayrıca mahallenin adını barındıran birde ürünlü barajı bulunmaktadır baraj 27 m derinliğindedir.İçerisinde kırmızı benekli alabalık yaşamaktadır. Bu gölün rakımı ise 2200 m dir.
Karıntepe Tepesi eteğinde kurulmuştur. Rakımı yüksek olduğundan hububat tarımı yapılır. 1000 Dekar ekilebilir arazisi olup ayrıca 500 dekar tabi çayır alanı mevcuttur. 500 Büyükbaş hayvan vardır. Ürünlü Yaylasında yapılan gölet adını ürünlü mahallesinden almıştır. Eski yayla su altında kalmış olup, yol kenarına yapılan yayla, aynı zamanda mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Bu köy en fazla Tokat İli'ne göç vermiştir. Daha sonra ise Ankara Bursa İstanbul vb olmak üzere büyük şehirlere göç vermiştir. 2004 Yılında yapılan tanışma ve kaynaşma şenliği, gölet kenarında yapılmıştır. Okulu kapalı olup öğrenciler Şehit İlyas Acar İ.Ö.Okulu'na taşınmaktadır. Ayrıca 2008 yılında Ankara'da tüm köylülerce tanışma ve kaynaşma yemeği verilmiştir. Yemeklerin devamı beklenmektedir.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol çakıllıktır mahallede elektrik ve sabit telefon ayrıca internet hattı mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.