Olur Yaylabaşı Köyü

Olur Yaylabaşı Köyü

Yaylabaşı Köyü haberleri, Olur Yaylabaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylabaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yaylabaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Yaylabaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylabaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Yaylabaşı Köyü ne özgü yemekler, Olur Yaylabaşı Köyü nün tarihi, Yaylabaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylabaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylabaşı Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylabaşı Köyü Resimleri ve Yaylabaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Yaylabaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yaylabaşı, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, uzun yıllar Ermeni mezalimine uğramış olup, Ermenı baskınları, istilalarıyla kaybedildiği savaş yıllarından sonra cumhurıyetle gelen bağımsızlıkla beraber temel taşını İslamıyet ve Türkler'in oluşturduğu haline kavuşmuştur. Ermeni döneminde kamis olarak değiştirilen koy ismi, asıl hüviyetine geri döner dönmez de Yaylabaşı ismini almıştır.
Köy, Orta Asya kültürünü yaşamakta ve İslamî değerlere bağlı Türk kültür ve geleneklerıyle iç içedir. Orta Asya kültüründen kaynaklanan göçebe hayatı, yaz aylarında kendini gösterir ve halk, geçimini sağlamak için yaz aylarında yaylalara çıkar.Erzurum kültürüyle yoğurulmuş köy halkı, sıcak ve misafirperverdir.
Erzurum iline 191 km, Olur ilçesine 15 km uzaklıktadır.Karasal iklimin hüküm sürdüğü bir köy olmakla birlikte, 2000'li yıllarda meydana gelen küresel olaylardan etkilenerek, iklim ılmanlaşma eğilimi göstermektedir. Karasal iklimle beraber zaman zaman Karadeniz iklimine de benzerlik görülmektedir.
Köy nüfusu, yıllar önce geçim sıkıntısıyla mahalleden ayrılarak büyük şehirlere göç etmek zorunda kalan halktan dolayı çok azalmıstır. 1960'lı yıllarda 250-300 civarı ve daha önceki yıllarda bundan daha fazla olan köy nüfusu, yıllar geçtikçe kayıp vermektedir. Artan işsizlik ve geçim sıkıntısı, halkı göçe zorlamıstır. Ancak 2000'li yılların başından itibaren başlatılan köye dönüş kampanyaları ve dönenlere yönelik uygulanan projelerin etkisiyle, nüfus tekrar artma eğilimi göstermektedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu bulunmakla beraber, yetersiz öğrenci sayısı yüzünden kapatılmış ve taşımalı sisteme geçilmiştir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.