Olur Yukarıkaracasu Köyü

Olur Yukarıkaracasu Köyü

Yukarıkaracasu Köyü haberleri, Olur Yukarıkaracasu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarıkaracasu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yukarıkaracasu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Yukarıkaracasu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıkaracasu Köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıkaracasu Köyü ne özgü yemekler, Olur Yukarıkaracasu Köyü nün tarihi, Yukarıkaracasu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıkaracasu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıkaracasu Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıkaracasu Köyü Resimleri ve Yukarıkaracasu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Yukarıkaracasu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıkaracasu, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy adını yörede yaşamış olduğu kabul edilen Karacaoğlan(bir rivayete göre karaoğlan) isimli bir evliyadan almıştır.Mahalleye hakim bir tepede Karacaoğlan'ın mezarının bulunduğu iddia edilmektedir.
Mahallenin ismi ermenicede "penek" (ordu) ve "gerd"(kent) kelimelerinin bir araya gelmesinden oluşmuştur.Mahallenin gelenek ve görenekleri Ahıska Türklerinin örf ve adetleri ile benzerlikler göstermektedir. 93 harbi esnasındaki göçlerde, bugün Gürcistan'ın Acara Özerk yönetiminin başkenti olan Batum'dan civarından gelen sülaleler vardır. Soylarının Kıpçak Türklerine dayandığı sanılmaktadır. Özellikle konuşma dilindeki sesler benzerlikler göstermektedir. Bununla birlikte Kıpçak Türklerinin tipik fiziksel özelliklerini de (örneğin; mavi göz) taşırlar. Ama çoğunluk esmer ve buğday tenlidir. Dini inançlara bağlı olan mahallede komşuluk, birlik ve beraberlik ön plana çıkmaktadır.
Erzurum iline 194 km, Olur ilçesine 18 km uzaklıktadır. Olur ilçesinin en yeşil ve ormanlık köylerinden birisidir. Köyün denizden yüksekliği1700 metre
Mahallenin iklimi, karasal iklim ile karadeniz iklimi arasında bir geçiş ikliminin etki alanı içerisindedir.Köy nüfusu yoğun göç vererek hızla azalmıştır. Özellikle yaz aylarında tatil, ziyaret veya çalışma amaçlı dönenler nedeniyle mahalle nüfusu binlere ulaşmakta, kışın yine azalmaktadır. Göç edenlerin büyük çoğunluğu Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul ve Kocaeli'ne (Gebze) yerleşmişlerdir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy nüfusu büyük şehirlere göç nedeniyle giderek düştüğünden ekili alanlarda daralmakta olup, ekonomik gelişme oldukça düşüktür. Arazinin engebeli olması nedeniyle verimli tarım yapılamamakla birlikte , hayvancılıkta kış şartları nedeniyle sınırlıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yapılmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. 2014'te köye baz istasyonu kurulup telefonların çekmesi sağlanmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.