Onikişubat Beşen Köyü

Onikişubat Beşen Köyü

Beşen Köyü haberleri, Onikişubat Beşen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beşen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Beşen Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Onikişubat Beşen  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beşen köyü son dakika gelişmeleri, Beşen köyüne özgü yemekler, Onikişubat Beşen  köyünün tarihi, Beşen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beşen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beşen , Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beşen  Köyü Resimleri ve Beşen  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Onikişubat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Onikişubat Kahramanmaraş  Arası Kaç Km? Onikişubat Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Onikişubat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Onikişubat Beşen  Köyünde doğan biri var mı? Onikişubat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beşen , Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi:peçenek kavminden gelip zamanın padişahınca k.maraş dadağlı mahallesi bölgesinden sürgün edilerek yerleşilen peçen isminden gelerek günümüz dilinde beşen ismini almıştır.

Kahramanmaraş merkezine 76 km uzaklıktadır.Evlerin yerleşim yerleri düzlükte ve bağzıları da dağlara yakın yerlerin diplerindedir. beşen mahallesi coğrafya olarak ılıcanın doğusuna 5 km uzaklıktadır.beşen mahallesi ekim biçim açısından köy halkı kışalrı tarlaları ekerler, yazın ise ekilen mağmülleri (arpa, buğday, fiğ vs.) biçerler ve yaz bu şekilde geçer. meyve sebze açısından köy kadınları domates, salatalık, biber, patlıcan vb. ekerler köy kadınları daha çok bahçe işleri ile ilgilenirler.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yok ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. yukari mahalle yani akgül mezrasinin yolu çok bozuktur.akgül obasının 60 hane evi olmasına ragmen yollar berbat okulu cok viranedir

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.