Onikişubat Büyüksır Köyü

Onikişubat Büyüksır Köyü

Büyüksır Köyü haberleri, Onikişubat Büyüksır köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyüksır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Büyüksır Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Onikişubat Büyüksır  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyüksır köyü son dakika gelişmeleri, Büyüksır köyüne özgü yemekler, Onikişubat Büyüksır  köyünün tarihi, Büyüksır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyüksır köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyüksır , Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyüksır  Köyü Resimleri ve Büyüksır  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Onikişubat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Onikişubat Kahramanmaraş  Arası Kaç Km? Onikişubat Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Onikişubat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Onikişubat Büyüksır  Köyünde doğan biri var mı? Onikişubat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyüksır , Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, bir Türk mahallesidir. Bölgeye özgü bütün kültürel özellikleri taşımaktadır.

Kahramanmaraş merkezine 51 km. uzaklıktadır. Dört ayrı mahalleden oluşmuştur: Kavak, Siteler (Kaş-Bahçealanı), Güney ve Dağobası. Köy aşağıdan yukarıya genişleyen ve genişledikce de engebeleşen bir yapıya sahiptir. Dağları iğne yapraklı ağaçların çoğunlukta olduğu geniş ormanlarla kaplıdır. Mahallenin giriş ve çıkışında (doğu-batı yönünde) birer dere bulunmaktadır. Doğusunda Bahçe Deresi, Batısında daha büyük ve azğın Daz Deresi. Bu azğın dere, kimi yerlerde aşılmaz olan kanyonlar oluşturmuştur. Ayrıca Ceyhan Nehri geçmekte olup, üzerine Sır Barajı kurulmuştur. Mahallenin diğer bir coğrafi özelliği ise ilin en yüksek ikinci dağı olan Uludaz Dağı'nı sınırlarında barındırmış olmasıdır. Şehir Merkezi ile birçok köy arasında bağlantı noktası alan mahallesimüz Sır Barajı ve Berka Barajı'nın kurulması ile bu özelliğini büyük oranda kaybetmiştir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Sır Barajı'nın kurulması mahallenin iklimini büyük oranda değiştirmiştir, 500 mt ra^kımdan 2300 mt ra^kıma kadar yerleşim yeri içerisinde birçok meyve çeşidi yetişir, elma, ayva, fındık, nar, hurma, armut, zeytin v.s birçok meyve ağacı yetişiyor. Bitki örtüsü alt kesimlerde maki üst kesimlerde iğne yapraklı ormanlardır.

Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık,arıcılık ve balıkçılığa dayalıdır.Köy Nüfusunun büyük çoğunluğu geçimini köy dışında çalışarak temin etmektedir.

Mahallede taşımalı eğitim veren bir ilköğretim okulu ve beşinci sınıfa kadar eğitim veren bir ilkokul, dört camii mevcuddur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Ancak kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. Elektrik, sabit Telefon ve Ceptelefonu şebekeleri mahallesimüzde bulunmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, haftanın $2er günü gece saat 24.00'e kadar şehirmerkezine ulaşım imkânı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.