Onikişubat Hacıibrahimuşağı Köyü

Onikişubat Hacıibrahimuşağı Köyü

Hacıibrahimuşağı Köyü haberleri,Onikişubat Hacıibrahimuşağı son dakika gelişmeleri,Hacıibrahimuşağı ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Hacıibrahimuşağı Köyünde vefat edenler eski adı ve dahası haberimizde.

Onikişubat Hacıibrahimuşağı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıibrahimuşağı köyü son dakika gelişmeleri, Hacıibrahimuşağı köyüne özgü yemekler, Onikişubat Hacıibrahimuşağı  köyünün tarihi, Hacıibrahimuşağı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıibrahimuşağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıibrahimuşağı , Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıibrahimuşağı  Köyü Resimleri ve Hacıibrahimuşağı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Onikişubat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Onikişubat Kahramanmaraş  Arası Kaç Km? Onikişubat Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Onikişubat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Onikişubat Hacıibrahimuşağı  Köyünde doğan biri var mı? Onikişubat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıibrahimuşağı , Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür.

Köy Trabzon'dan hacca gitmek için ayrılan üç ailenin dönüş yolculuğunda yöreyi beğenmeleri ve Trabzon'daki Rum eşkıyaların zararlarından korunmak istemeleri sonucu bu yöreye yerleşmeye karar vermeleri üzerine kurulmuştur. Köy, adını buraya yerleşme kararı alan kardeşlerin en büyüğü olan İbrahim'den alır.

Mahallenin mutfak kültürüne ait şu örnekler verilebilir: Sırınsı, boranı, püsükomacı ve tarhana çorbası.

Kahramanmaraş merkezine 71 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı iiçerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede bir adet ilköğretim okulu mevcuttur. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi 2008'de kurulmuştur. PTT şubesi ve PTT acentesi olup Sağlık ocağı ya da sağlık evi yoktur. Eski bir tarihi çeşmesi ve köprüsü de vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum