Onikişubat Öztürk Köyü

Onikişubat Öztürk Köyü

Öztürk Köyü haberleri, Onikişubat Öztürk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Öztürk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Öztürk Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Onikişubat Öztürk  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Öztürk köyü son dakika gelişmeleri, Öztürk köyüne özgü yemekler, Onikişubat Öztürk  köyünün tarihi, Öztürk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Öztürk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Öztürk , Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Öztürk  Köyü Resimleri ve Öztürk  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Onikişubat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Onikişubat Kahramanmaraş  Arası Kaç Km? Onikişubat Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Onikişubat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Onikişubat Öztürk  Köyünde doğan biri var mı? Onikişubat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Öztürk , Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür.

Öztürk mahallesi Kahramanmaraşımızın en genç mahallesi olup 1996 yılında kurulmuştur. Mahallenin eski adı İBİŞLİ dir. Yalnız İbişli ismi köy olmadan önce Kümperli mahallesine bağlı mezra olduğu dönemdeki ismidir. Köy olarak kuruluşunda buranın ismi köy halkının ortak isteği ile Öztürk Köyü olmuştur.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Mahallenin en gözde yemeklerinin başında "küle kömbe" dir.Biraz zahmetli olur ancak zahmeti çekildiğine değer. Genellikle tavuk etinden börek şeklinde büyük sac üzerinde pişirilir.En çok kış aylarında yapılır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca mahallede meyve yetiştiriciliği son yıllarda artış göstermekte, özellikle trabzon hurması ve zeytin yetiştiriciliğine önem verilmektedir.köyün yeşil alan ve orman ağaçlarının bol olması ve suyunun çok olması nedeniyle mesire alanları bir hayli fazladır. mahallesimüz il merkezine asfalt yol ile ulaşım sağlanmakta olup, ayrıca Türkoğlu ilçemize ise kısmen asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.