Onikişubat Sarıgüzel Köyü

Onikişubat Sarıgüzel Köyü

Sarıgüzel Köyü haberleri, Onikişubat Sarıgüzel köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıgüzel köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Sarıgüzel Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Onikişubat Sarıgüzel  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıgüzel köyü son dakika gelişmeleri, Sarıgüzel köyüne özgü yemekler, Onikişubat Sarıgüzel  köyünün tarihi, Sarıgüzel köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıgüzel köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıgüzel , Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıgüzel  Köyü Resimleri ve Sarıgüzel  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Onikişubat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Onikişubat Kahramanmaraş  Arası Kaç Km? Onikişubat Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Onikişubat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Onikişubat Sarıgüzel  Köyünde doğan biri var mı? Onikişubat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıgüzel , Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin adının nereden geldiği bir hikâyeye dayanır.Yıllar önce bizim mahallenin içinden bir kervan yolu geçermiş,Suriye ve Halepden gelen kervanlar Maraş'tan yukarı Elbistan`a giderken Ceyhan nehrinin kenarından uzun bir yol sürerek gelirler ve çok yorulurlarmış.Burada kısık adında meşhur bir dar geçit var eskiden yol kesiciler buraya pusu kurar ve soygun yaparak geçim sağlarlarmış.Yorgun argın gelen kervan sahipleri bizim mahallede bir adamın bahçesinde biraz nefes alır dinlenir ve öyle yola koyulurlarmış.İşte bu adam dediğimiz kişi sıradan bir adam değilmiş.Bu adam itibarlı yiğit ve eşkiyaların korktuğu bir zatmış.Burada herkes güvende sayılırmış.Ama bu adamın adını kimse bilmezmiş.Yalnız bu adam çok temiz ve çok güzel giyinirmiş.Bu alışkanlık mahallede hala devam ediyor.Eskiden insanlar kuşak bağlar şalvar giyer ve başlarına sarık sararlarmış.Bizim kahramanımız ise bu sarığı herkesten daha güzel sararmış.Kervancılar ise adını bilmedikleri bu adama "sarığı güzel adam" derlermiş.Bu adamın yaşadığı yer, gel-zaman git-zaman sarığı güzel'in yeri adını almış.Tabii ki bu ağızdan Sarıı Gözel gibi söylenirmiş.Bizim mahallenin adı bundan sonra Sarııgözel'in mahallesi olarak anılmaya başlanmış.Bu isim zamanla Sarıı gözel, Sarıı Özel ,Sarozel,Sarözel,Sarıı Güzel gibi isimlerlede anılmış ve sonunda SARI ve GÜZEL kelimelerinin birleşmesiyle SARIGÜZEL olarak yazıya geçmiş.

Kahramanmaraş merkezine 105 km uzaklıktadır.Zeytin ılıcası kaplıcalarının kuzeyinde yer alır. En yakın dağ Berit dağıdır.Ceyhan nehri köy sınırından geçer.

Kertmen,Hacınınoglu,Hacıbudak,Kabaktepe ve Payamlı mahallesi komşu köylerdir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır ancak sağlık ocagi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun 60 km asfalt geri kalani toprak olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.