Palandöken Börekli Köyü

Palandöken Börekli Köyü

Börekli Köyü haberleri, Palandöken Börekli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Börekli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Börekli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Palandöken Börekli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Börekli Köyü son dakika gelişmeleri, Börekli Köyü ne özgü yemekler, Palandöken Börekli Köyü nün tarihi, Börekli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Börekli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Börekli Köyü, Erzurum ilinin Palandöken ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Börekli Köyü Resimleri ve Börekli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Palandöken Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Palandöken Erzurum Arası Kaç Km? Palandöken Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Palandöken Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Palandöken Börekli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Palandöken Doğumlu Ünlüler Kimler?

Börekli, Erzurum ilinin Palandöken ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy adını kendine özgü mahanda somunu adlı yemekten almaktadır. Mahallenin eski ismi ise Mahanda'dır. Rivayete göre köye ilk yerleşen Ebu Müslim adlı kişi otağını kurduktan sonra su aramaya başlamıştır. Epeyce bir vakit geçtikten sonra hanımı "ma (su) hani? Ma hani?" diye kocasına seslenmektedir. Ve köy ilk adını da burdan almaktadır.
Erzurum merkezine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.