Palandöken Kümbet Köyü

Palandöken Kümbet Köyü

Kümbet Köyü haberleri, Palandöken Kümbet köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kümbet köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kümbet köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Palandöken Kümbet Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kümbet Köyü son dakika gelişmeleri, Kümbet Köyü ne özgü yemekler, Palandöken Kümbet Köyü nün tarihi, Kümbet Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kümbet Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kümbet Köyü, Erzurum ilinin Palandöken ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kümbet Köyü Resimleri ve Kümbet Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Palandöken Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Palandöken Erzurum Arası Kaç Km? Palandöken Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Palandöken Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Palandöken Kümbet Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Palandöken Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kümbet, Erzurum ilinin Palandöken ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı mahallede bulunan Ahmet Baba türbesinden gelmektedir.Erzurum merkezine 21 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı mevcuttur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.