Pamukova Mekece Köyü

Pamukova Mekece Köyü

Pamukova Mekece Köyü haberleri, Mekece köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mekece köyü ile ilgili tüm video, fotoğraflar. Sakarya Köyleri Arasında yer alan Pamukova Mekece köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pamukova Mekece köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mekece köyü son dakika gelişmeleri, Mekece köyüne özgü yemekler, Pamukova Mekece köyünün tarihi, Mekece köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mekece köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mekece , Sakarya ilinin Pamukova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mekece köyü resimleri ve Mekece köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pamukova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Pamukova Sakarya Arası Kaç Km? Pamukova Hava Durumu? Pamukova Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Pamukova Mekece Köyünde doğan biri var mı? Pamukova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mekece , Sakarya ilinin Pamukova ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Aşıkpaşazâde Tarihi'nin 20. babında, Mekece'nin Osmanlı Devleti tarafından fethedilişi(1313) ve günümüze dek aralıksız olarak devam eden Türk hakimiyetinin başlangıcı şöyle anlatılmaktadır:

"Osman Gazi yanında yer alan gazilerle birlikte Mekece'ye varmış, Mekece Tekfur 'u savaşmadan teslim olmuştur."

Osman Bey, fethettiği ilk tekfurlardan olan Mekece'ye birçok ahi ve gazi yerleştirdi. Mekece'ye iskân olunan Türkmen obaları ve Alperenler çevrede yeni köyler kurarak, bölgeyi Türkleştirdiler ve Müslümanlaştırdılar. Yerli Rumlarla iyi komşuluk ilişkileri içinde bulundular.

Mahallede hala, kendilerini Manav olarak tanımlayan, Osman Bey'in silah arkadaşlarının torunları yaşamaktadır.

Ayrıca; Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk'e ve Türk ordularına büyük yardımlarda bulunan Halil İbrahim (ÇÖMLEK) Ağa'nın yaşadığı köy olması ve çevreyi savunan Türk ordularının karargahının burada kurulu olması, Mekece’nin önemini bir kat daha arttırmıştırSakarya il merkezine 58, Pamukova ilçesine 13 km uzaklıktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve eczanesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.