Pasinler Büyüktuy Köyü

Pasinler Büyüktuy Köyü

Büyüktuy Köyü haberleri, Pasinler Büyüktuy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyüktuy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Büyüktuy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pasinler Büyüktuy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyüktuy Köyü son dakika gelişmeleri, Büyüktuy Köyü ne özgü yemekler, Pasinler Büyüktuy Köyü nün tarihi, Büyüktuy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyüktuy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyüktuy Köyü, Erzurum ilinin Pasinler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyüktuy Köyü Resimleri ve Büyüktuy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pasinler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pasinler Erzurum Arası Kaç Km? Pasinler Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pasinler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pasinler Büyüktuy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pasinler Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyüktuy, Erzurum ilinin Pasinler ilçesine bağlı bir mahalledir.Yıllar önce mahallesimüzde toy olarak bildiğimiz bir yaban hayvanı ırkı yaşadığını,ve büyük tuy mahallesinin de ismini buradan aldığını biliyoruz.fakat daha sonra toy ismi değiştirilerek tuy olarak kayıtlara geçmiştir.
Erzurum-Pasinler karayolunun 12. km.sinde ve hemen kuzeyde yükselen kayalıklarda bulunmaktadır. Ön tarafları kopmuş olan kaya odaları Orta Çağ’a ait olduğu izlenimini vermektedir. Paleolitik Çağ buluntularının da elde edildiği bölge arkeolojik veriler açısından oldukça zengindir.
Mahallesimüzde biri sıcak biri soğuk olmak üzere iki adet kaplıcamız vardır . kaplıcalar soğuk su olanı mahallesimüzün hamam deresi mevkii tavlaş petrol karşısında devlet demir yollarının hemen alt tarafında yer almaktadır. sıcak olanı ise yine hamam deresi başlangıcında uzun ahmet asfalt tesisleri yoöl ayrımı ile özdemir gıdanın arasında yer almaktadır
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.