Pasinler Pelitli Köyü

Pasinler Pelitli Köyü

Pelitli Köyü haberleri, Pasinler Pelitli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pelitli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Pelitli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pasinler Pelitli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pelitli Köyü son dakika gelişmeleri, Pelitli Köyü ne özgü yemekler, Pasinler Pelitli Köyü nün tarihi, Pelitli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pelitli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pelitli Köyü, Erzurum ilinin Pasinler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pelitli Köyü Resimleri ve Pelitli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pasinler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pasinler Erzurum Arası Kaç Km? Pasinler Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pasinler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pasinler Pelitli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pasinler Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pelitli, Erzurum ilinin Pasinler ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte çok eski bir yerleşim yeri olduğu çevredeki arkeolojik kalıntılardan anlaşılmaktadır. Mahallenin eski adı Malikom'dur. Yeni adı ise çevresinde yetişen pelit ağaçlarına istinaden verilmiştir.
Mahallenin mantı, su böreği, yaprak dolması, kartol şilesi, gaz lokması, kabak aşı, pancar kavurması, kuymak, tandır ketesi, pağaç gibi yemekleri vardır.
Erzurum iline 61 km, Pasinler ilçesine 24 km uzaklıktadır. Kargapazarı Dağlarının derin vadilerinde üç yanı ormanlarla kaplıdır. Çam, kayın, yaban kavağı, pelit (meşe), yaban armudu, yaban elması, alıç (gıtgat) ve bilumum ağaç çeşitleri vardır. İki yanında iki dere Kargapazarı'nın koynunda süzülerek akıp gelmekte, çam ormanlarının eteklerinde birleşip Pasinler'e doğru süzülüp gitmektedir. Karagüney, Bekiruçan, Söğürtlügözeler, Sarıtaş, Sarıçayır, Karaçayır, Yaylalar, Değirmendere, Arkınboynu, Yolunboynu belirli mevkilerdendir. Doğusunda Rabat, güneydoğusunda Kotandüzü, kuzeyinde Karakale, batısında Kurnuç köyleri mevcuttur.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahalle ekonomik nedenlerden dolayılı sürekli göç vermektedir. Türkiye'nin çeşitli illerine gerek kamu görevlisi, gerek özel sektör, gerekse serbest çalışanlar olmak üzere yayılmış durumdadırlar. Van'dan başlamak üzere Rize, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya gibi illere hatırı sayılır göç vermiştir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Mahallede ekolojik tarımla patates, fasulye, salatalık, kabak yetiştirilmektedir. Kargapazarı'nda zengin bitki çeşitliliği ile beslenen hayvanlardan elde edilen tereyağı ve civil peynir çevrede çok rağbet görmektedir. Ayrıca zengin çiçek çeşitlerinden ve kara kovanlarda elde edilen bal sadre-şifadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır, ancak Öğrenci yetersiz olduğundan kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin ilçe ile bağlantısını sağlayan yol 1979 yılında Kotandüzü üzerinden yapılmış olup engebeli ve elverişsiz olduğundan, 2005 yılında Büyükdere mahallesinden geçmek suretiyle dere yatağından yapılarak Pasinler'le arası kısalmış ve çok da elverişli bir yol olmuştur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.