Pasinler Uzunark Köyü

Pasinler Uzunark Köyü

Uzunark Köyü haberleri, Pasinler Uzunark köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uzunark köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Uzunark köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pasinler Uzunark Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunark Köyü son dakika gelişmeleri, Uzunark Köyü ne özgü yemekler, Pasinler Uzunark Köyü nün tarihi, Uzunark Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunark Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzunark Köyü, Erzurum ilinin Pasinler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunark Köyü Resimleri ve Uzunark Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pasinler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pasinler Erzurum Arası Kaç Km? Pasinler Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pasinler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pasinler Uzunark Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pasinler Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uzunark, Erzurum ilinin Pasinler ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı, Ermeni adı olarak bilinen Tortan idi, daha sonra ise Uzunark olarak değiştilmiştir. Köyümüz tarihte birçok kültüre ev sahipliği yapmış olup, ermeni, rum ve daha sonra da Osmanlı himayesine girererk günümüze ulaşmıştır.
Erzurum iline 52 km, Pasinler ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köy Pasinler ovasının güney doğu kesiminde arkası dağ önü ova olan bir konumdadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallenin oldukça geniş bir arazisi mevcuttur. Tarım ve hayvancılık için oldukça elverişlidir. Ancak mahalledeki huzursuzluk, yetkililerin var olan problemlere duyarsız kalması ve olabileceklerden haberdar olunmasına rağmen tedbir alınmaması mahallesi mağdur etmiştir, etmektedir. Her yıl yaklaşık olarak 5-10 hane göç etmek zorunda bırakılmaktadır.
Mahallede İlköğretim okulu Vardır. Önceki yıllar sadece 1. kademede 5 sınıf olmasına rağmen bugün toplam 30 öğrencisi yoktur. Bu nedenle 2. kademesi kapatılarak var olan 6.7.8. sınıf öğrencileri ilçede yatılı okullara yerleştirilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.