Pazar Kayağantaş Köyü

Pazar Kayağantaş Köyü

Kayağantaş Köyü haberleri, Pazar Kayağantaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayağantaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Kayağantaş Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Pazar Kayağantaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayağantaş köyü son dakika gelişmeleri, Kayağantaş köyüne özgü yemekler, Pazar Kayağantaş köyünün tarihi, Kayağantaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayağantaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayağantaş, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayağantaş Köyü Resimleri ve Kayağantaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazar Rize Arası Kaç Km? Pazar Hava Durumu? Rize Köyleri ve Pazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında İkizdere Kayağantaş Köyünde doğan biri var mı? Pazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayağantaş, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi Sitor yeni ismi Kayağantaş 'tır. İki ailenin (Şabanoğlu ve Civelek), eski ismiyle Zuga, yeni ismiyle Çamlıtepe Köyü 'nden, yaklaşık 1700'lü yıllarda, göç ederek kurdukları bir köydür.
Köy halkı Hemşin'lidir. Lazca bilmezler.Düğün merasimlerinde, tulum eşliğinde Horon oynanır.Kadınlar başlarına İran şalı ve kenarları pullu şifon bağlarlar.
Başlıca yemekleri; perteci (karalahana ezmesi), çarhala, fasulye turşusu, muhlama, hoşmer, mısır ekmeği, hamsi tava, hamsili ekmek, karalahana sarması, pilina (yağlı pelit) lokma, baklavadır. kayağantaş köyü sosyal kültür yardımlaşma ve dayanışma derneği vardır başkanı abdullah CİVELEK
Rize iline 52 km, Pazar ilçesine 17 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün nüfusu kış aylarında 15 yaz aylarında 50 kişi şeklinde değişmektedir. Köy göç verdiğinden dolayı nüfusu giderek azalmaktadır.
Son yıllarda kivi, kara üzüm ve arıcılık gelişmektedir. Çay üreritimi vardır. Son dönemde Babuna adlı meyve denenmiş olup verim alınmaktadır. Burada yetiştirilen balın kalitesi de oldukça yüksektir.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum