Pazarcık Evri Köyü

Pazarcık Evri Köyü

Evri Köyü Haberleri, Pazarcık Evri Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Evri Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Evri Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Evri köyü düğünleri, gelenek Evri ve görenekleri, düğün videoları, Evri köyü son dakika gelişmeleri, Evri köyüne özgü yemekler, Pazarcık Evri köyünün tarihi, Evri köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Evri köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Evri , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Evri'nin geçmişi Osmanlı döneminde oba olarak başlar. Yerleşim merkezi iki kez yer değiştirmiştir; ilkinde Osmanlı döneminde yaşanan eşkiyalık olayları, ikincisinde de 1971 yılında yaşanan deprem nedeniyle.

Evri'de belediye teşkilatı 1970 yılında kurulmuş olup ilk belediye seçimleri 1971'de yapılmıştır. Belde belediye teşkilatı, 6360 sayılı kanun uyarınca 2014 yılında kapatılmıştır.

Evri, Yol Geçidi Obası’nda Gaziantep Dülük'tekilere benzer kaya mezarları bulunup, eski çağlarda Etiler’in yaşadığı, burada çıkan eser ve eşyalar ile kanıtlanmış olup bulunan eserlerden korunma altına alınanları Kahramanmaraş Müzesi’nde halen sergilenmektedir.

Kahramanmaraş iline 45 km, Pazarcık ilçesine 29 km uzaklıktadır. Evri; Pınarbaşı, Taşbiçme ve Evri mahalleri olmak üzere üç mahalle ile İbrahim Ağa Çiftliği, Sakızlıhöyük, Yol Geçidi mezraları olmak üzere üç de mezradan oluşmaktaydı. Ancak son Büyükşehir Yasasıyla belediye kaldırılıp tek bir mahalle olarak Pazarcık Belediyesine bağlanmıştır.

Yerleşim Kahramanmaraş-Gaziantep il sınırlarının yakınında yer almakta olup, hemen kuzeyinden O-52 Adana-Şanlıurfa otoyolu geçmektedir. Yerleşimin güney yamaçları dağlık, kuzey bölümü ise her türlü tarıma elverişli bir ovadır.

Evri ekonomisi tarım ve hayvancılık üzerine kuruludur.

Tarımın her türlüsü yapılır (mısır, pamuk, şekerpancarı, buğday, arpa, nohut, mercimek ) başlıca tarım ürünleridir. Ayrıca meyvecilik ve sebzecilik de yaygındır. Meyvecilikte elma, hurma, üzüm sebze olarak ise domates, salatalık, acur, biberin her çeşidi ile meşhur Evri patlıcanı yetiştirilir. Bölgede yetişen patlıcan kendine has lezzeti ile komşu şehirlerde bile tanınmaktadır. Hayvancılıkta çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan mevcuttur.

Evri'de 1982 yılından imar planı yapılmış olup, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Evri'ye ulaşım; Narlı’dan geçen Kahramanmaraş - Gaziantep yolunun Narlı’dan itibaren 3 kilometre batısından güneye ayrılan 15 km asfalt yol ile sağlanmaktadır. Yerleşimde 2 adet ilkokul, 1 adet de ortaokul bulunmaktadır.

Evri Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Evri Köyü Resimleri ve Evri köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Evri Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum