Pazarcık Kelibişler Köyü

Pazarcık Kelibişler Köyü

Kelibişler Köyü Haberleri, Pazarcık Kelibişler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kelibişler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Kelibişler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Kelibişler köyü düğünleri, gelenek Kelibişler ve görenekleri, düğün videoları, Kelibişler köyü son dakika gelişmeleri, Kelibişler köyüne özgü yemekler, Pazarcık Kelibişler köyünün tarihi, Kelibişler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kelibişler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kelibişler Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kelibişler Köyü Resimleri ve Kelibişler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Kelibişler Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kelibişler , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy 17.yy sonlarında bölgede hakim olan Muhadar Aga'nin izniyle Kel Ibis ve kabilesi tarafından kurulmuştur. Mahallenin kurucularının Malatya Akcadag bölgesinden geldikleri biliniyor.Kürt Alevi mahallesidür. mahallede iki sülale vardir.Biri Kelolar diğeri ise Cavuşlardır.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkındaki bilgiler ayrintili olmamasiyla beraber gözlemlenebilen özellikleriyle Alevi kültürünü yansitmaktadır. Mahallenin çoğunlugu Sinemillî Asiretindendir. Mahallenin %50'si daha iyi bir yasam sürdürmek amaçiyla mahallesi terk etmiştir. Eğitim düzeyi yüksektir. Halen eğitimini devam ettirmek veya eğitim sonrasi cesitli görevlerde farklı şehirlerde yasayan kişi sayısı yüksektir. Bunun yanında cesitli Avrupa ülkelerinde yasamini isci veya mülteci statüsünde sürdüren kişi sayısı da çoktur. İngiltere, Fransa, Almanya, Isvicre, Kanada gibi ülkeler kelibisliler'in en çok yerlestikleri yerlerdir.

Kahramanmaraş il merkezine 45, Pazarcık ilçesine 25 km uzaklıktadır. Narlı kasabasına ise uzaklık 12 km dir. Kelibişler mahallesi üç tarafı dağlarla çevrilidir.Dağlardaki meraların tükenmesi hayvanları otlatacak alanların kalmaması insanları tarıma yöneltmiştir.Kelibişeler, toprakları verimli bir mahallesimüzdür.

Mahallede Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Köy, 15-20 yıl öncesine kadar kurak ve susuzdu. Baharda cimenlerin mahallesi yesertmesinin disında köy yaz boyunca birkac agacin disında yesil renge sahib degildi. Köylülerin dösenen su-boru-hatinnin sürekli sorunlu olmasi ve onarim görmemesinin üzerine kendi cabalarıyla mahallesi sulandırmasından sonra mahallede deyim yerindeyse kurakliktan eser kalmamis durumda.

Mahallenin ekonomisi sürekli artarak tarım ve zaman içinde azalarak hayvancılığa dayalıdır. Malatya Akcadag bölgesinden geldikleri ve sinemillî asiretinden oldukları bilinen Kelibis soyunun suanki yerlesim bölgesine sürgünmü edildığı yoksa daha iyi otlaklar bulmak amaçli göcmü ettiği henüz bilinmemektedir. Fakat mahallede genel olarak tarim ve hayvancilik bir arada götürülmektedir. Azalan koyunculugun yanında özellikle pamuk ve bugday ekimi önsirada olmak üzere biber, misir ve pancar ekimine de müsaittir topraklar.

Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt. Mahallede içme suyu şebekesi ve telefon bağlantisi mevcuttur, (kanalizasyonsebekesine gerek yoktur). Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak 10 yılı askin süredir, yetersiz ögrenci sayısından dolayi, eğitim islevini görmemektedir. Köy halkinin yasam seviyesi yüksek standartadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.