Pazarcık Kizirli Köyü

Pazarcık Kizirli Köyü

Kizirli Köyü Haberleri, Pazarcık Kizirli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kizirli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Kizirli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Kizirli köyü düğünleri, gelenek Kizirli ve görenekleri, düğün videoları, Kizirli köyü son dakika gelişmeleri, Kizirli köyüne özgü yemekler, Pazarcık Kizirli köyünün tarihi, Kizirli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kizirli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kizirli Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kizirli Köyü Resimleri ve Kizirli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Kizirli Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kizirli , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Güneyinde Tilkiler, kuzeyinde Haydarlı, batısında Akçalar, doğusunda Taşdemir Köyü ve Yumaklıcerit Kasabası bulunmaktadır. Köy, kayalık bir tepenin yamacında kuruludur. Güneyi, doğusu ve batısı açıktır.

Mahallenin kuruluşu yaklaşık 250 yıl kadar önceye dayanmaktadır. Mahallenin Ali Papo ve Ali Körşiki tarafından kurulduğu söylenmektedir. Bu kişiler aşiret reisleri olup,Ali Papo Pazarcık'ın Göçer Köyü'nden Ali Körşiki,Malatya Dogansehir Köyü'nden gelmişlerdir. Ali Körşiki ailesi şimdiki göz ailesi ve önek ailesidir. Kuruluşunda iki üç ev olan Kizirli, daha sonra göçlerle büyümüştür. Abdüller ve Töreler obaları Kizirli'ye bağlıdır. Fakat özellikle 1950-60 yılları arasında mahalleden göçler olmuştur. Göçün yapıldığı illerin başında Gaziantep gelmektedir. Daha sonra İstanbul ve yurt dışına göçler de çoğalmıştır. Göçün ana nedenleri arasında geçim sıkıntısı vardır.

Mahallenin geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Tarım, bağcılık üzerine yoğunlaşmıştır. Esas olarak mahallenin geçim kaynağını da bağcılık oluşturmaktadır. Bunun yanında kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla buğday, nohut, badem, ceviz, fıstık,domates, soğan, elma, kayısı, armut vb. ürünler de yetiştirilmektedir. Hayvancılık son yıllarda zayıflamıştır. Özellikle küçükbaş hayvancılık pek rağbet görmemektedir. Büyükbaş hayvancılık daha çok tercih edilmektedir. Son yıllarda yurt dışında çalışmak da mahallenin geçim kaynakları arasındadır.

Köy halkı geleneklerine bağlıdır. Dışarı açık olmayan bir kültür yapısına sahiptir. Düğünlerde önce iki tarafın anlaşmasıyla "künefe" denen tatlı yenir. Daha sonra "kalın" denen başlık ve çeyiz işleri konuşulur. Ayrıca nişan yapılır. Düğün masrafına köy de katılır. Düğün üç gün boyunca yemekli olarak devam eder. Son gün çeyiz gezdirilir. Gelin, erkek evine getirilir. Ölümlerde ölünün elbiseleri toplanıp ağıtlar yakılır. Hayır yemekleri dağıtılır. Toplanan elbiseler muhtaçlara dağıtılır.ATMALI aşiretine bağlı Alevi köydür.

Kahramanmaraş iline 86 km, Pazarcık ilçesine 22 km G.Antep'e 100 Km, uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır

Mahallede ilköğretim okulu vardır.Ve okulda ogretmen lojmanı bulunmaktadır Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttir mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum