Pazarcık Narlı Köyü

Pazarcık Narlı Köyü

Narlı Köyü Haberleri, Pazarcık Narlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Narlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Narlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Narlı köyü düğünleri, gelenek Narlı ve görenekleri, düğün videoları, Narlı köyü son dakika gelişmeleri, Narlı köyüne özgü yemekler, Pazarcık Narlı köyünün tarihi, Narlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Narlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Narlı Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Narlı Köyü Resimleri ve Narlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Narlı Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Narlı , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

 Pazarcık ilçesine 12 km uzaklıktadır. Nüfusu, 2000 yılı verilerine göre 8.798 kişidir. 2008 sayımına göre ise nüfus 8.215 kişi olmuştur.

Narlı'da yaşam 1929 yılında Devlet Demir Yolları İstasyonu’nun kurulmasıyla ile başlar. Gaziantep - Kahramanmaraş ve Pazarcık yol ayrımında olan beldede yerleşim, istasyon kurulmasını izleyen yıllarda çevre köylerden yoğun göç almış ve gelişmiştir. 1938 yılında köy tüzel kişiliği verilmiş. Hızlı nüfus artışı nedeniyle 1942'de bucak olmuş, 31 Aralık 1985 tarihinde de belde düzeyine ulaşmıştır.

Narlı; Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Bahçelievler Mahalleleri olmak üzere toplam üç mahalleden oluşmaktadır.

26 Ocak 1936 tarihi Narlı için özel bir gündür. Bu tarihte Mustafa Kemal Atatürk Narlı'ya Gaziantep'e gitmek üzere tren ile gelmiştir. Narlı bu tarihi günün anısına beldenin 4 Ekim 1999'da eğitime açılan bir ilköğretim okuluna (Narlı 26 Ocak İlköğretim Okulu ) isim olarak vermiştir.

Belde ekonomisi tarım ve tarıma dayalı sanayi üzerine kuruludur. Amik Ovası’nın uzantısı olan Narlı Ovası tarım için elverişli olup ovanın tamamı sulanabilir özelliktedir. Arazinin sulanabilir olması verimi artırdığı gibi yılda iki kez ürün alınmasınada imkân vermektedir. Ovada en çok pamuk, buğday, mısır, ayçiçeği ve şeker pancarı yetiştirilir. Pamuk, yörenin en çok gelir sağladığı tarım ürünüdür. Pazarlama kolaylığı, gerekse bölgede birçok çırçır ve prese fabrikalarının olması pamuğu en çok yetiştirilen ürün durumuna getirmiştir. Narlı arazilerinin verimli ve sulanabilir olmasından dolayı iki ürün ekilebilmektedir. Birinci ürün olarak ekilen buğday, arpa gibi ürünler haziran ayında hasat edildikten sonra yerine mısır, salatalık gibi ürünler ekilebilmektedir. Hayvancılık ile ticari olarak uğraşan aileler çok azdır.

Narlı'da belediye teşkilatı 31 Aralık 1985 yılında kurulmuş olup ilk belediye seçimleri 1 Haziran 1986'da yapılmıştır.Narlı belde merkezinde; 1988 yılından imar planı var, içme suyu var, kanalizasyon yapıldı. Belde; Gaziantep, Kahramanmaraş ve Pazarcık yolları kavşağındadır. İki adet ilköğretim okulu vardır. Bunlar Narlı 26 Ocak İlköğretim Okulu Narlı 26 Ocak İlköğretim Okulu ve Çimko İlköğretim Okulu'dur. Bir adet çok programlı lise vardır. Bir adet sağlık ocağı bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.