Pazarcık Salmanlı Köyü

Pazarcık Salmanlı Köyü

Salmanlı Köyü Haberleri, Pazarcık Salmanlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Salmanlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Salmanlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Salmanlı köyü düğünleri, gelenek Salmanlı ve görenekleri, düğün videoları, Salmanlı köyü son dakika gelişmeleri, Salmanlı köyüne özgü yemekler, Pazarcık Salmanlı köyünün tarihi, Salmanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salmanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salmanlı Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salmanlı Köyü Resimleri ve Salmanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Salmanlı Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Salmanlı , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Salmanlı mahallesi, esasen Avşar Türkmenleri'nin en önemli kollarından biri olan Dulkadirliler'in Salmanlı obasından gelmektedir. Bu obaya mensup ailelerden bir kısmı Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Salmanlı mahallenine, diğer bir kısmı da Rumeli'ye gönderilerek Bulgaristan'ın Kırcaali iline bağlı Salmanlar mahallenine yerleştirilmiştir.

Avşar boyunun gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Yöresel yemekleri; etli kömbe, yoğurtlu etli yuvarlama, içli köfte, bulgur köfte, cacık, bulgur pilavı, tarhana çorbası, ayran, söndürme, yanıç, dolma, sarma, tavuk yahnisidir.Kahramanmaraş iline 50 km, Pazarcık ilçesine 15 km uzaklıktadır. köyde tren istasyonu vardır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Antep fıstığı, salçalık Maraş biberi ve salatalık da yetiştirilmektedir. 29 tane köy korucusu vardır. Demir yolu işçileri vardır. Mahallede 4 aile davarcılık yapmaktadır.Mahallede, 50 öğrencisi ve 2 öğretmeni olan bir ilköğretim okulu vardır. Okulun 1 adet lojmanı bulunmaktadır. Okul boyalı ve bakımlıdır. Ayrıca internet bağlantısı vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin minareli, iki katlı camisi ve caminin lojmanı vardır. Cami ve lojmanın içi ve dışları sıvalı ve boyalıdır.

Köy ahalisi ihtiyaçlarını genelde Gaziantep'ten karşılamaktadır. Fakat mahallesi Gaziantep'e bağlayan yol çok bozuktur. Eğer Gaziantep tarafından köye ulaşmak istenirse, araç olarak en azından 4 çeker bir pikap olmalıdır..

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.