Pazarcık Taşdemir Köyü

Pazarcık Taşdemir Köyü

Taşdemir Köyü Haberleri, Pazarcık Taşdemir Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Taşdemir Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Taşdemir Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Taşdemir köyü düğünleri, gelenek Taşdemir ve görenekleri, düğün videoları, Taşdemir köyü son dakika gelişmeleri, Taşdemir köyüne özgü yemekler, Pazarcık Taşdemir köyünün tarihi, Taşdemir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşdemir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşdemir Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşdemir Köyü Resimleri ve Taşdemir köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Taşdemir Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşdemir , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallede atmalı Kürt aşireti meskundur.Aşiretimizin Maraş,Malatya,Adıyamandaki tüm köylerinde anadil Kürtçedir. Atmalı,sinemili(çığrışanlı),kılıçlı,doğanlı,hevedi(hüveydi),alhas,çelikhan aşiretleri RIŞVAN aşiretinin kollarıdır.Osmanlı tahrir ve nüfus kayıtlarrında bu aşiretleri kürt olarak kabul etmiştir.Osmanlı bu kayıtlarda sünnü kürtleri arapça söylenişiyle EKRAD(kürtler),Sünni Türkleri de yine arapça söylenişiyle ETRAK(türkler) olarak kayd etmiştir.Osmanlı ALEVİ tabirini yazılı kayıtlarda hiç kullanmamıştır. Alevi sözcüğü yerine TÜRKMEN sözcüğünü kullanmıştır.Osmanlı, kürt-alevi ile türk-aleviyi ayırmak için alevilerİ TÜRKMEN EKRADI olarak tanımlamıştır.TÜRKMEN EKRADI tabiri ALEVİLER anlamına gelmektedir.Türkmen ekradı tabirinin alevi kürtler anlamına geldiğini destekleyen en somut kanıt şudur:Osmanlı imp. tapu ve nüfus kayıtlarında alevi ve sünni mensupları olan ATMALI,HÜVEDİ,CANBEK,RİŞVAN,HİZOL,ŞADİ gibi aşiretlerin sünnilerine EKRAD demiş,alevilerine ise TÜRKMEN EKRADI yani alevi demiştir.Örneğin.osmanlı sünni atmalılara EKRAD TAİFESİ,alevi atmalılara TÜRKMEN EKRADI TAİFESİ(alevi kürt taifesi) demiştir.Osmanlı sünni türklere ETRAK, alevi türklerin TÜRKMEN ETRAKI yani alevi türkler bazen de doğrudan türkmen demiştir.Osmanlı tapu ve nüfus kayıtlarında türkmen kelimesi bir etnik aidiyeti göstermiyor;mezhepsel aidiyeti gösteriyor.Osmanlı kayıtlarda ALEVİ kelimesini kullanmamıştır,alevi yerine türkmen kelimesini kullanmıştşır.Etnik kökeni türk,kürt vesaire olanların alevilerine türkmen demiştir.Alevilere TÜRKMEN EKRADI TAİFESİ denmiştir.Türk alevilerin doğuda alevilere yakın yaşayanlara kürt alevilerden ayırmak için TÜRKMEN ETRAKI TAİFESİ demiştir.

Kahramanmaraş iline 71 km, Pazarcık ilçesine 25 km uzaklıkta olmakla beraber Adıyaman/Gölbaşı'ya da yakındır. Kurulduğu bölge bağcılığa oldukça uygundur. Buna paralel olarak da bağ başlıca geçim kaynakları arasında yer alır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır.Okula giden öğrenci sayısı 80 dir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.