Pazarcık Tilkiler Köyü

Pazarcık Tilkiler Köyü

Tilkiler Köyü Haberleri, Pazarcık Tilkiler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tilkiler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Tilkiler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Tilkiler köyü düğünleri, gelenek Tilkiler ve görenekleri, düğün videoları, Tilkiler köyü son dakika gelişmeleri, Tilkiler köyüne özgü yemekler, Pazarcık Tilkiler köyünün tarihi, Tilkiler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tilkiler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tilkiler Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tilkiler Köyü Resimleri ve Tilkiler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Tilkiler Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tilkiler , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy adı ile anılabilecek özel bir yemeği [1] yörenin et ve ot yemekleri vardır. Yörenin çok özel bir tarhana çorbası Tilkilerde de yapılır. Bu tarhana buğdayla özel olarak yapılır. Ayrıca mahallenin peynir ve tereyağı ünlüdür.

Kahramanmaraş iline ? km, Pazarcık ilçesine 21 km uzaklıktadır.Köy 32 mezra olup sonradan dağılmıştır. Bu mezralardan Pazarcığa 21 km mesafede de olan vardır. Daha yakın Karagöl Obası ve kendir obası ancak 10 km mesafededir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisinde tarım ve hayvancılık önemli bir yer almaktadır. Hayvancılıkta arazi yapısından dolayı keçi beslenmesi yoğunluktadır. Tarım olarak ise Antep fıstığı üretimi cok onemli bir kesimin gecimine büyük bir katkı saglamaktadır.

1970'lerde başlayıp 1990'lı yıllarda iyice artan göç birçok mahallenin boşalmasına neden olmuştur. 32 mezra/obadan oluşan Tilkiler mahalleninde 2000'li yıllarda sadece birkaç mezrada yaşayanlar kalmıştır. Uzunçarşı, Kendir Obası, Avlık bunlardan birkaçıdır.

Nüfusun büyük bir kesimi Antep veya Avrupa'ya göç etmiştir. Göç edenlerin çoğu yaptıkları işlerde başarılı olmuştur. Ayrıca okumaya verdikleri önem bölge halkı tarafından bilinmektedir.Mahallede Hasan Nehir tarafından yaptirilan bir ilkokul mecuttur ancak yetertli ogretmen ve imkanlar olmamasindan dolayi isletim disidir. Mahallenin kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum