Pazarcık Turunçlu Köyü

Pazarcık Turunçlu Köyü

Turunçlu Köyü Haberleri, Pazarcık Turunçlu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Turunçlu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Turunçlu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Turunçlu köyü düğünleri, gelenek Turunçlu ve görenekleri, düğün videoları, Turunçlu köyü son dakika gelişmeleri, Turunçlu köyüne özgü yemekler, Pazarcık Turunçlu köyünün tarihi, Turunçlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Turunçlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Turunçlu Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Turunçlu Köyü Resimleri ve Turunçlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Turunçlu Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Turunçlu , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Turunçlu mahallesi dört (4) obadan oluşuyor Demirciler obası, Mağara obası, Karakuyu obası ve Dumanlı obası. Turunçlu mahallesi halkının büyük bir kısmı yurtdışına göç etmişlerdir (Birleşik Krallık, Almanya ve İsviçre'ye büyük çoğunlugu), diğer bir kesimi ise Pazarcık ve Gaziantep'te yaşamaktadır. Şu anda sadece Demirciler obası ve Dumanlı obası tamamen göç etmemiştir. Demirciler obasında 21 hane var (2011). Demirciler obasinin nüfusunun çoğunlugunu Doldur'lar oluşmaktadır.

Turunçlu köyü Atmali aşiretinden Kürt köyüdür. Kürtce ismi "gundi Turisan"dir. Köy sakinleri 1980 sonrasi maddi nedenlerden dolayi Pazarcik-Merkez, Gaziantep ve Avrupaya göc etmistir. Büyük göc 1992de Türkiye Cumhuriyeti devletinin koruculuk-sistemi baskisi yapilinca yasanmistir. Bu göcten dolayi köylülerin büyük bir bölümü Avrupaya mülteci olarak, geri kalanlarida Gaziantepe göc etmek zorunda birakilmistir. Bugün Turunclu köyü sakinlerinin büyük bir bölümü Almanya, Ingiltere ve Isvicrede, geriye kalanlarida Pazarcik-Merkez ve Gaziantepte yasamaktadir.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi var ama kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir ama mahallede elektrik vardır. Fakat sabit telefon maalesef yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.