Pazaryolu Esenyurt Köyü

Pazaryolu Esenyurt Köyü

Esenyurt Köyü haberleri, Pazaryolu Esenyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Esenyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Esenyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryolu Esenyurt Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Esenyurt Köyü son dakika gelişmeleri, Esenyurt Köyü ne özgü yemekler, Pazaryolu Esenyurt Köyü nün tarihi, Esenyurt Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Esenyurt Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Esenyurt Köyü, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Esenyurt Köyü Resimleri ve Esenyurt Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryolu Erzurum Arası Kaç Km? Pazaryolu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pazaryolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pazaryolu Esenyurt Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pazaryolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Esenyurt, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir mahalledir.eski ismi hirdomusdur bunun da cesitli rivayetlere dayandigi söylenir fakat mahallesimüzün zalim ermenilerin zülmüne ugradigi bir gercektir bu isimde o tarihten kalsa gerek.
Erzurum iline 136 km, Pazaryolu ilçesine 14 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır . Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır . PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol bildigimiz toprak yol olup 2008 yılında yola serilen cakillar sayesinde biraz olsun camur olmaktan kurtulmustur ilgililerin dikkatine sunulur ve evlerde sabit telefon vardır ayrıca cep telefonleri calismaktadir .genc nüfus kislari bi hayli azalmaktadir

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.