Pazaryolu Karakoç Köyü

Pazaryolu Karakoç Köyü

Karakoç Köyü haberleri, Pazaryolu Karakoç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karakoç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Karakoç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryolu Karakoç Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karakoç Köyü son dakika gelişmeleri, Karakoç Köyü ne özgü yemekler, Pazaryolu Karakoç Köyü nün tarihi, Karakoç Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karakoç Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karakoç Köyü, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karakoç Köyü Resimleri ve Karakoç Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryolu Erzurum Arası Kaç Km? Pazaryolu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pazaryolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pazaryolu Karakoç Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pazaryolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karakoç, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin karşısındaki Ziyaret Dağı adı verilen dağın eteklerinde, seferberlik zamanı bir genci askerler askere götürürken gencin bir kara koç halini alarak geri köye kaçtığı rivayet edilir.
Mahallenin sınırları içerisinde kalan bazı yerlerde bulunan ören yerleri (Kalbaşar ve Kale Düzü) mahallenin yerleşiminin daha once oralarda başlamış olabileceği kanaatini güçlendirmektedir. Mahallenin çevre köylerden farklı olarak Tekke mimarisine benzer ve bir medresesi bulunan camisinin bir derviş konağı olabileceği düşüncesini akla getirmektedir. Ayrıca köy Bayburt-İspir yolu üzerinde olmasından dolayı geçmişte yolcuların konak olarak kullandığı Killik civarındaki han kalıntıları önemli bir yapıdır.
Karakoç mahallesi çevredeki pek çok mahallenin ismi değişmesine rağmen ismi değişmeyen bir iki mahalleden birisidir. Konuşma dili Azeri lehçesine benzemektedir. Çevre köyler arasında halkının zenginliği ile bilinir. Tarım ve hayvancılık ile meşgul olan halkın kültürü bu tarımsal faaliyetler ile şekillenmiştir. Son yıllarda meyve bahçelerinin sayısı artmasına karşın hayvancılıkta önemli bir düşüş yaşanmıştır. Kültürel değerlerine bağlı bir kültürel yapı mevcuttur. Pek çok gelenek din tarafından biçimlendirilmiştir. Örneğin evlilik törenlerinde kadınlar ve erkeklerin eğlence mekanları birbirinden ayrılmıştır. Kadınlar ehram adı verilen bütün vücudu saran bir örtü örterler. Erkekler özellikle yaşlılar FES adı verilen renkli bir tür şapka örter. misafirperverlik çok önemlidir. Herkes kapısının önünden geçen komşusu olsun olmasın herkesi evine çay içmeye davet eder. Tarımsal faaliyetlerde imece usulu ile yardımlaşma kültürü gelişmiştir. İnsanlar bahçelerinde ürettikleri meyve ve sebzeleri komşuları ile paylaşırlar. Kültürlerini korumak için her yıl yaz aylarında büyük metropollere göç etmiş olan köy halkı mahallesine gelir ve burada büyük ailenin diğer mensuplarıyla bir araya gelirler. çeşitli piknik organizasyonları yapılır. Düğün ve cenaze merasimleri imkanı olan herkesin katılmaya çalıştığı bir araya gelme etkinlikleridir.
Erzurum iline 142 km, Pazaryolu ilçesine 20 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Fasulye tarımı yeni bir gelir kaynağı olmaktadır.
Mahallede ilköğretim okul binası vardır. Ancak genç nüfusun göç etmesinden dolayı öğrecisi bulunmamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Mobil şebekeler mahallenin pek çok noktasında iletişim imkanı sağlamaktadır. Ayrıca internet bağlantısı normal şebeke üzeriden sağlanmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi binaları bulunmasına rağmen personeli yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.