Pazaryolu Konakyeri Köyü

Pazaryolu Konakyeri Köyü

Konakyeri Köyü haberleri, Pazaryolu Konakyeri köyü güncel son dakika gelişmeleri, Konakyeri köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Konakyeri köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryolu Konakyeri Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konakyeri Köyü son dakika gelişmeleri, Konakyeri Köyü ne özgü yemekler, Pazaryolu Konakyeri Köyü nün tarihi, Konakyeri Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konakyeri Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konakyeri Köyü, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konakyeri Köyü Resimleri ve Konakyeri Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryolu Erzurum Arası Kaç Km? Pazaryolu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pazaryolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pazaryolu Konakyeri Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pazaryolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Konakyeri, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Erzurum ili, Pazaryolu İlçesine bağlı olan mahallesimüzün, Erzurum'dan ziyade Bayburt iline olan yakınlığı nedeniyle, Bayburt ili üzerinden ulaşımı sağlanmaktadır.
Daha önce İspir'e bağlı olan Konakyeri mahallesi, Pazaryolu'nun ilçe yapılmasıyla, Pazaryolu'na bağlanmıştır. Koskor mahallesi, Pazaryolu ilçesinin Bayburt sınırındaki son köydür.
Pazaryolu'na 38 km, Bayburt'a 31 km, Erzurum'a ise 160 km uzaklıkta olup, kuzeyinde Bayındır (4 km) ve Hantıs (4,7 km) mahallesi, doğusunda Yaylalı (Cirasor)(2,8 km) mahallesi, batısında Bayburt'un bir mahallesi olan Kavakyanı (5,5 km) mahallesi ve güneyinde Mescid Dağları vardır.
Bayburt İl merkezinden ve Pazaryolu İlçesinden Konakyeri mahallesine minibüslerle ulaşılabileceği gibi, özel araçlarınızla da her iki yönden köye asfalt olmayan (stabilize) bir yoldan doğal güzellikler eşliğinde ulaşabilirsiniz.
Trabzon ilinin Of ilçesi yolundan Çaykara ve Uzungöl üzerinden de Koskor'a ulaşılabileceği gibi, Rize ilinin İkizdere ilçesi üzerinden de Koskor'a ulaşılabilir.
Pazaryolu'nun Güney Batısında kalan ve eski ismi KOSKOR olan Konakyeri Köyü ilçenin bu tarafta en son köy olarak Bayburt sınırını çizmektedir.İlçenin en kalabalık ve en büyük mahallesi olan Konakyeri Köyü halkının geçim kaynağı tamamen tarım ve hayvancılıktır. Dışarıya pek göç vermeyen Koskor'da göç olayı % 10'lar civarındadır. Nüfus oranı hiç azalmamış, tam aksine sürekli artmıştır. 8 yıllık İlköğretim okulu olan mahallesimüz İlçe Merkezindeki Pansiyonlu İlköğretim okulu kadar öğrenciye sahiptir.
Tarımcılıkta karasal iklime sahip olduğu için sadece tahıl, yem bitkileri ve çayır üzerine çalışması olan bu mahallesimüzde ağaç ve bahçe bitkileri bulunmamaktadır.
Erzurum iline 160 km, Pazaryolu ilçesine 38 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır.5 adet lojman vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.40 yataklı hastanesi mevcuttur fakat doktor bulunmamaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Çocuklar için oyun parkı mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.