Pazaryolu Laleli Köyü

Pazaryolu Laleli Köyü

Laleli Köyü haberleri, Pazaryolu Laleli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Laleli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Laleli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryolu Laleli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Laleli Köyü son dakika gelişmeleri, Laleli Köyü ne özgü yemekler, Pazaryolu Laleli Köyü nün tarihi, Laleli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Laleli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Laleli Köyü, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Laleli Köyü Resimleri ve Laleli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryolu Erzurum Arası Kaç Km? Pazaryolu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pazaryolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pazaryolu Laleli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pazaryolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Laleli, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir mahalledir.Laleli mahallesinin önceki adı Gindis'dir. I. Dünya Savaşı'nda çarlık Rusyasının askerlerinin Laleli mahallesine de gelip sivil halkı can ve mal açısından kayba uğrattıkları bilinmektedir. Bu sırada köy halkı yine Erzurumu'un bir mahallesi olan Mülk mahallesine sığınmış, kimi köy insanı ise büyük şehirlere doğru göçü başlatmıştır. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ise halk yeniden mahallesine dönmüştür.
Laleli mahallesi doğal güzellikleri açısından Pazaryolu köyleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Çoruh nehri, mahallenin tam önünden geçmektedir. Köy yerleşimi, dağlarin arasında, eğimli bir arazi üstünde, Çoruh nehrinin yanındadır. Çevresindeki yeşil dağlar, tam önünden akan coşkun Çoruh, tertemiz havası mahallenin ilk akla gelen özelliklerindendir. Çevre köylerce İspir'in İstanbul'u olarak da bilinir.
Türkmen Dadaş gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Dadaşlar, misafirperverlikleriyle tanınırlar. Köy halkı, Erzurum kültürüne oldukça bağlıdır. Köy halkının üstünde durduğu konuların başında adalet, eşitlik ve hoşgörü gelir. Köy halkı içinde birçok değişik görüşte insan barındırmasına rağmen bu farklılık hiçbir zaman kutuplaşmaya neden olmamıştır.
Başlıca yemekleri; Lor peyniri, lorlu kuymak, kete ve lavas ekmegi, kara helva, sütüzü kuymagi, patatesli lahana sarmasi, ziron, hasil, tirit, kalacos, herse, dag turşusu gibi Anadolu kültürünü yansıtan yemekler köy halkının vazgeçilmez tatları arasındadır.
Mahallede yazlar bunaltıcı olmayan bir sıcaklıkta, kışları ise köy haklının karın tadını doyasıya çıkarabileceği güzellikte geçer. Özellikle Mayıs ayında açan çiçekleri yeşeren doğasıyla Laleli mahallesi görülmeye değerdir.
Mahallenin ekonomisi önemli ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
Çoruh nehrinin üstünde; birisi ilköğretim tarafından köye olan girişi sağlamak için, diğeri ise mahallenin biraz dışında olmak üzere iki köprüsü vardır. Bir camisi bulunmaktadir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.