Pazaryolu Meşebaşı Köyü

Pazaryolu Meşebaşı Köyü

Meşebaşı Köyü haberleri, Pazaryolu Meşebaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Meşebaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Meşebaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryolu Meşebaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Meşebaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Meşebaşı Köyü ne özgü yemekler, Pazaryolu Meşebaşı Köyü nün tarihi, Meşebaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Meşebaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Meşebaşı Köyü, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Meşebaşı Köyü Resimleri ve Meşebaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryolu Erzurum Arası Kaç Km? Pazaryolu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pazaryolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pazaryolu Meşebaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pazaryolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Meşebaşı, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy adını hemen tepede bulunan meşe ormanından almaktadır.Eski ismi Rus'ların ve Ermenilerin işgali ile Arnas olarak değiştirilmiştir.Mahallenin tam olarak ne zaman kimler tarafından kurulduğu bilinmemekle birlikte tahmini olarak yıllardan beridir burada yerleşimin olduğu bilinmektedir.Bir dağ mahallesi olan Arnas'a Çoruh nehri üzerine yapılan köprünün bitimiyle birlikte tonlarca dinamit atılarak mahallenin yüksek rakımına rağmen otoban misali genişçe bir yol yapılmıştır.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mahallenin gelenekleri Erzurum'dan fazla bir farkı yoktur. Kadınlar ehram ve çar denilen örtü kullanır. Erkekler genelde gurbetçi olduğundan köy işlerine kadınlar bakar. Kadınlar, işler için imece yaparlar.
Düğünleri şenlikli geçer. Bir gün önceden erkekler ayrı, kadınlar ayrı evlerde eğlenirler. Erkekler, kendi arasında sabaha kadar yöresel oyunlar oynarlar. Kadınlar ise kına gecesi yaparlar. Düğünler, köy harmanlarında yapılır. Genellikle "bar" oynanır, davul-zurna eşliğinde halay çekilir.
Mahallenin "genç odası" mevcuttur. Mahallede saz çalabilen birkaç kişi bulunur.Yemekleri; soyulmus buğday (gendime) ve etle yapılan "herise", ayranlı çorba, kesme çorbası, evelek, kurutularak yapılan kara pancar, taze fasulyenin kurutulmuş şekli "kuru lobiya" gibi yöresel yemekleri vardır.
Erzurum iline 138 km, Pazaryolu ilçesine 26 km uzaklıktadır.Türkiye'de karasal İklimi etki alanı içerisindedir.Burada söylenmesi gereken önemli hususlardan birisi şudur.Eski adı Arnas yeni adı Meşebaşı mahallesi olan bu yerleşim birimi diğer köylerden farklıdır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Dağ mahallesi olması hasebiyle son zamanlarda arıcılık noktasında ilerlemiştir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.