Safranbolu Çerçen Köyü

Safranbolu Çerçen Köyü

Çerçen Köyü haberleri, Safranbolu Çerçen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çerçen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Çerçen Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Safranbolu Çerçen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çerçen köyü son dakika gelişmeleri, Çerçen köyüne özgü yemekler, Safranbolu Çerçen köyünün tarihi, Çerçen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çerçen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çerçen, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çerçen Köyü Resimleri ve Çerçen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Çerçen Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çerçen, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.Çerçen Köyü, adını Doğu Türkistan'da bulunan Hotan iline bağlı Çerçen kasabasından almıştır. Yaşayan halkın kökeni Uygur Türkleridir. Çerçen kelime ''Çin'in karşısında olan'' demektir. Bunun kaynağı Kâşgarlı Mahmud'un yazdığı Dîvânü Lugati't- Türk isimli eserdir. Bu eserde ''çer'' kelimesinin anlamı ''karşısında olan'' olarak geçiyor. Yani Çerçen, Çin'in karşısında olan olmaktadır. Hakikaten Çerçen kasabasından ve oradaki son Türklerden sonra artık etnik olarak Çinlilerin yaşadığı yerler başlamaktadır ki Kâşgarlı Mahmud dönemindeki durum bugün de aynen sürüyor. Yani Çerçen Türk-Çinli sınırını oluşturmaktadır.
Köyün geleneksel yemekleri, kuyu kebabı ve gözleme çeşitleridir (kıymalı, naneli, maydanozlu, torba yoğutlu). Bayramlarda düzenlenen ve yakın zamana dek sürmüş olan güreş etkinlikleri köyün gelenekleri arasında sayılabilir.
Karabük iline 17 km, Safranbolu ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köyün girişinde Kastamonu ilinden Karabük iline kadar uzanan Araç Çayı bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi eskiden tarım (özellikle üzüm) ve hayvancılığa dayalıyken bu uğraşlar, şu an için geçim kaynağı olarak değerlendirilmemektedir.Ancak üzüm yetiştirilmesi devam etmektedir.Köyde hatırı sayılır insan , Safranbolu İlçe Merkezine yakınlığı sebebi ile yaşamaya devam etmektedir.Ancak köydeki yaşamın en canlı olduğu aylar yaz aylarıdır.
Köyde eğitim taşıma sistemiyle yapılmaktadır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Ulaşım, asfalt yol aracılığıyla sağlanmaktadır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy, Safranbolu İlçe Merkezine çok yakındır. Altı mahalleden oluşmustur. Gurbetler, Aşağı Köy, Yukarı Köy, İrezli ve Karataş mahalleleri, Araç çayına, Aşçıoğlu Mahallesi ise Soğanlı Çayına bakar. Köyun evleri bir yamaçta bulunup, balkonları, ki köylüler "günlük" der, görsel bir şölen niteliğinde seyir zevki sunar. Evler genelde Osmanlı mimarisi ile yapılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.