Salıpazarı Alan Köyü

Salıpazarı Alan Köyü

Salıpazarı Alan Köyü haberleri,Alan köyü güncel son dakika gelişmeleri,Alan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Alan köyünde vefat edenler,Küpecik eski adı haberimizde.

Salıpazarı  Alan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alan köyü son dakika gelişmeleri, Alan köyüne özgü yemekler, Salıpazarı  Alan köyünün tarihi, Alan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salıpazarı  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Alan Köyü Resimleri ve  Alan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Salıpazarı  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Salıpazarı   Samsun Arası Kaç Km? Salıpazarı Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Salıpazarı  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Salıpazarı  Alan Köyünde doğan biri var mı? Salıpazarı   Doğumlu Ünlüler Kimler?

ALAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Alan  , Samsun ilinin Salıpazarı  ilçesine bağlı bir mahalledirAlan mahallesi 1830'lu yıllarda 10 hane ile hayata başlamış olup daha sonraki yıllarda çeşitli sebeplerden dolayı köye göç başlamıştır. Mahalleye göç başlamadan önce mahallenin yerlileri Hatipoğulları (Susoy), Hacı Yusuf Oğulları (Aslan), Çınar Oğulları (Kök), Zahmanoğulları (Zengin), Gabaşoğulları (Somuncu), Boluoğulları (Bal), Köroğulları (Gür), Gadı Bekiroğulları (Şensoy), Maytaplar (Çakır), Deliömeroğulları (Sağlam), Biranoğulları (Bircan) aileleri olarak sayılabilir. Mahallede 1953 tarihli eski ahşap cami yıkılıp yerine tekrar o zamanki köy halkının destekleri ile 1957 tarihli şimdi hala faaliyette olan tarihi ahşap cami yapılmıştır. Son birkaç yıldır inşaatı devam eden modern caminin ise bu yıl ibadete açılması planlanmaktadır.Samsun iline 55, Salıpazarı ilçesine 6 km, Çarşamba ilçesine 16 km uzaklıktadır. Köy Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerinin üçgeninde yer alıp, Karadere, Karacaören köylerine komşudur.Mahallede ilköğretim okulu vardır. PTT şubesi, sağlık ocağı yoktur. Mahallede elektrik, sabit telefon ve internet bağlantısı vardır. Köy'ün yolu asfalttır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.