Salıpazarı Avut Köyü

Salıpazarı Avut Köyü

Salıpazarı Avut Köyü haberleri,Avut köyü güncel son dakika gelişmeleri,Avut köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Avut köyünde vefat edenler,Avut eski adı haberimizde.

Salıpazarı  Avut köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Avut köyü son dakika gelişmeleri, Avut köyüne özgü yemekler, Salıpazarı  Avut köyünün tarihi, Avut köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Avut köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salıpazarı  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Avut Köyü Resimleri ve  Avut köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Salıpazarı  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Salıpazarı   Samsun Arası Kaç Km? Salıpazarı Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Salıpazarı  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Salıpazarı  Avut Köyünde doğan biri var mı? Salıpazarı   Doğumlu Ünlüler Kimler?

AVUT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Avut  , Samsun ilinin Salıpazarı  ilçesine bağlı bir mahalledir

Ordu'dan gelmişlerdir.1958 yılında kurulmuştur.Bu köye ilk adım basan insan Kazım Tepe olarak kayıtlara geçmektedir.

Köy halkı geçimini tarım hayvancılıkla sağlar.Tarımda daha çok fındık ön plana çıkmaktadır.Yazları nüfus neredeyse ikiye katlanmaktadır.Ayrıca mahallenin birde şehidi mevcuttur.Samsun iline 55, Salıpazarı ilçesine 7 km, Çarşamba ilçesine 16 km uzaklıktadır. Köy Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerinin üçgeninde yer alıp, bu ilçelere bağlı köylere komşudur.Köy yeşil. düz ve toplu bir yaşama sahiptir.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. PTT şubesi yoktur. Mahallede sağlık ocağı mevcuttur fakat görevli personeli yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahalleye giriş yolu asfalttır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.